Lounais-Häme Somero

Vielä ehtii: Ylen puvuston aarteet nähtävillä viikonloppuna Somerolla

Kahden päivän jatkoaika suuren kysynnän vuoksi.
Kirjailija Aino Kallaksen ja diplomaatti Oskar Kallaksen rakkaustarinasta kertovan televisioelokuvan Palavan rakkauden taidokkaita pukuja on esillä Ruudun takaa -näyttelyssä Somerolla. Kuva: Hovilan tarnao
Kirjailija Aino Kallaksen ja diplomaatti Oskar Kallaksen rakkaustarinasta kertovan televisioelokuvan Palavan rakkauden taidokkaita pukuja on esillä Ruudun takaa -näyttelyssä Somerolla. Kuva: Hovilan tarnao

Suosittu Ylen puvuston Ruudun takaa -näyttely saa viikonlopuksi jatkoajan Somerolla.

Hovilan kartanossa heinäkuussa esillä ollut näyttely otettiin erinomaisesti vastaan. Näyttely keräsi kiitoksia yleisöltä ja sai runsaasti julkisuutta tiedotusvälineissä.

– Meille tuli valtavasti yhteydenottoja, joissa toivottiin näyttelylle jatkoaikaa. Näyttely olisi muutenkin ollut esillä elokuun ryhmille, joten päätimme avata sen vielä viikonlopun ajaksi, kertoo Arja Torkkomäki Hovilan kartanosta.

Ylen puvusto 1960-luvulta tähän päivään esittäytyy Hovilan kartanon näyttelyssä ensi kertaa. Vuonna 1962 perustetun puvuston 120 000 asusteesta näyttelyyn on saatu kolmisenkymmentä pukua, jotka asettuvat erityisen hyvin kartanon tunnelmaan.

Esillä on näyttäviä ja taidokkaita luomuksia niin Tauno Palon Kustaa Vaasalle, Lasse Pöystin Kustaa III:lle kuin laulaja Saara Aallon uralle.

– Nämä puvut ovat taideteoksia. Niitä kannattaa ihailla läheltä näyttelyssä. Yle on tehnyt pukujen yhteyteen infotaulut, joista saa mielenkiintoista tietoa puvuista ja ohjelmista, joihin ne on tehty, kertoo Torkkomäki.

Näyttelyn kokosivat ja suunnittelivat Yleisradion design-osaston esimies Satu-Marja Nygren sekä pukusuunnittelijat Elina Lario ja Tarja Pieniniemi.

Ylen pukujen lisäksi esillä on myös 1950- ja 1960-lukuja kunnioittava Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa -näyttely. Näyttelyt ovat auki Hovilan kartanossa lauantaina ja sunnuntaina kello 12–16.

Molemmat näyttelyt ovat ryhmien varattavissa koko elokuun ja Muistojen kultaa myös syyskuussa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.7.2020

Fingerpori

comic