Lounais-Häme Forssa

"Vielä ei parane riemastua" – vuosia hinkattu Hämeentien alun asemakaava hyväksyttiin Forssassa

Rakennusliike Laaksokunnas hioo alustavia suunnitelmiaan kerrostaloista. Kohteelle tulee koemarkkinointi.
Rakennusliike Laaksokunnas oy:llä on jo alustavat suunnitelmat Hämeentien alkupäähän, mutta rakentamisen aloitusta odotellaan vielä.

Vuosia hiottu Keskusta II E -asemakaavamuutos sai hyväksynnän Forssan valtuustolta. Kaava-alue on kaupungissa keskeinen, sillä se sijoittuu keskustassa Hämeentien, Rautatienkadun ja Loimijoen kainaloon.

Alueella sijaitsee Saunasillan puisto, entinen S-marketin rakennus sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kaupunginhotelli, Forssa-yhtiön sauna ja pesula sekä meijeri.

Kaavoitus tuli vireille 2004 kaavoituskatsauksen yhteydessä. Vanhan marketin osalta kaavaa hiottiin pitkään. Sen omistaa nykyisin Rakennusliike Laaksokunnas oy. Yhtiö on suunnitellut market-rakennuksen purkamista osin ja sen tilalle asuin- ja liikekerrostalojen rakentamista.

Toimitusjohtaja Matti Laakso on arvostellut kaavaprosessin hitautta.

– Ensi helmikuussa tulee neljä vuotta siitä, kun kaavan kanssa aloitin. Rahaa tässä on palanut. Vielä ei parane riemastua eli odottelen kaavan tuloa lainvoimaiseksi, hän kommentoi valtuuston kokouksen jälkeen.

Alustavat suunnitelmat tontille on olemassa, mutta vielä menee aikaa ennen kuin työt alueella voidaan aloittaa.

– Suunnittelun lisäksi on tehtävä koemarkkinointi kohteesta, sillä markkinathan tässä ratkaisevat, hän lisää.

Uudisrakentaminen on kaavan mukaan sovitettava keskustan moderniin ja selkeään rakennustapaan eli Puistolinnan, torikeskuksen ja Koulukadun kerrostalojen henkeen.

Valtuusto hyväksyi kaavamuutoksen yksimielisesti. Valtuutettu Janne Vuorenmaa (sd.) halusi tosin kiinnittää huomiota siihen, että keskeisellä alueella säilyisi jatkossakin kevyen liikenteen väylien hyvät yhteydet. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic