Lounais-Häme

Vielä tylymmin vaan, FPS

Kuumia tunteita, tiukkaa taistelua. Pieniä marginaaleja.

FPS:n ja KooVeen ensimmäinen pudotuspelikohtaaminen tarjosi tyypillisistä play off -kiekkoa. Forssalaisten harmiksi nuo pienet erot kääntyivät keskiviikkoiltana KooVeen eduksi. Tiukasti maalin edustansa puolustanut KooVee nappasi pudotuspelisarjan aluksi kotiedun FPS:ltä itselleen 1–3 (0–0, 1–1, 0–2) -voitolla.

-Ahdasta siellä maalin lähellä oli. Ei sinne ilmaiseksi näissä peleissä pääse, jokaisesta paikasta pitää maksaa hinta, FPS-luotsi Asko Rantanen totesi.

 

Tasainen ensimmäinen erä mentiin maaleitta. FPS pääsi pelaamaan erässä kolme kertaa ylivoimalla, mutta viimeistelystä puuttui terävyys ja maalitili jäi avaamatta.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. FPS meni johtoon, kun puolustaja Joona Tala nousi terävästi laidalta, tunki maalin eteen ja pisti pienestä kulmasta kiekon ohi KooVeen maalivahdin Tomi Ristelin.

Forssalaisjohto jäi lyhytaikaiseksi, sillä KooVee tasoitti jo vajaan kahdenkymmenen sekunnin kuluttua. Niko Petro pääsi avopaikkaan Palloseuran puolustuksen heikon avauksen avittamana, eikä erehtynyt.

-Toisessa erässä pelasimme vahvasti, mutta emme pystyneet tekemään lisää maaleja, Rantanen sanoi.

 

Tasaisesti jatkui pelin kolmaskin erä. KooVee karkasi maalin johtoon, kun se pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Mikko Sulonen tarjoili Niko Petrolle, joka iski huippupaikasta illan toisen osumansa.

FPS:llä oli KooVeen johtomaalin jälkeen muutama tekopaikka, mutta nyt ei saatu vaan sisään. Tamperelaiset puolustivat tiiviisti, ja Risteli oli varma maalilla.

FPS yritti tasoitusta erän lopussa ilman maalivahtia, mutta siinä kävi niin kuin niissä tilanteissa usein käy. KooVee sai kiekon, ja Antti Törmänen luritti tyhjiin päätösnumerot 1–3:een.

 

FPS jatkaa Suomi-sarjan ensimmäistä pudotuspelikierrosta lauantaina Tampereella. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa, joten FPS ei ole vielä sillassa.

-Kaverilla on yksi kiinnitys jatkopaikkaan, mutta mitään ei ole vielä ratkaistu. Täytyy pelata vaan paremmin ja mennä tylymmin tilanteisiin, Rantanen suunnitteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti