Lounais-Häme Lounais-Häme

Vierailukohteiden haku käynnissä, hämäläinen lähiruoka esiin ensi heinäkuussa

Avoimet maatilat -tapahtuma uudistuu ensi kesänä.
Nyt etsitään hämäläisiä herkkuja ja niiden valmistajia kesäiseksi tutustumiskohteeksi. Kuva: Kristiina Helminen
Nyt etsitään hämäläisiä herkkuja ja niiden valmistajia kesäiseksi tutustumiskohteeksi. Kuva: Kristiina Helminen

Heinäkuinen Avoimet maatilat -tapahtuma uudistuu ensi kesänä. Sen ohessa järjestetään hämäläisen lähiruoan teemapäivä, johon etsitään parhaillaan vierailukohteita.

– Haluamme tuoda nyt laajemmin esiin tuotannon lisäksi myös muuta ruoka-alan osaamista, tuotteita ja tarjontaa – Taste of Häme! Tärkeintä on, että mukaan tulevan kohteen toiminnassa näkyy vahvasti paikallisuus ja rakkaus hämäläiseen ruokaan, kertoo Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

Hämeen makuja voivat esitellä esimerkiksi paikalliset elintarvikeyritykset, pienpanimot, ravintolat sekä matkailukohteet, joiden toiminnassa näkyy vahvasti rakkaus hämäläiseen ruokaan.

Kiinnostuneet voivat ilmoittautua Kasvua Hämeessä –nettisivujen kautta.

Tapahtumakohteiden löydettävyyttä ja näkyvyyttä parannetaan ensi kesänä muun muassa karttapalvelun avulla. Tapahtumaan järjestetään maksulliset bussiretket sekä Kanta- että Päijät-Hämeessä.

Tapahtuman avulla kohde saa lisänäkyvyyttä omille tuotteilleen ja toiminnalleen, sekä mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan tilalta kuluttajalle.

– Läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja tietoa lisäämällä voimme saada myös hämäläisen ruoan ja sen tekijöiden arvostusta ja tunnettuutta nostettua.

Tapahtuma järjestetään 11. heinäkuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic