Lounais-Häme

Vieriviä kivi ei sammaloidu – 70-vuotias yrittäjä paahtaa edelleen

Kuljetin- ja kiilahihnoja sekä kumi- ja muovituotteita teollisuuden sekä maatalouden käyttöön myyvä Ekqvist oy Ab perustettiin vuonna 1988. Yrityksen perusti Reijo Ekqvist, joka siirtyi Etola-yhtiöiden myyntipäällikön tehtävistä yrittäjäksi.

-En olisi uskonut yrityksen kestävän näin pitkään. Meillä on ollut vaikeuksiakin ja muistan laman, kun jouduimme silloin yhden yrityksen ajamaan konkurssiin, Ekqvist muistelee.

Nykytilanne on parantuneen taloustilanteen takia kuitenkin huomattavasti valoisampi.

-Jos teollisuudella menee hyvin, niin sitten menee meilläkin ja kauppa käy. Forssa voisi vielä vaan vähän vilkastua. Täällä on kaikkialla vähän hiljaista ja työt ovat enimmäkseen Forssan ulkopuolella, Ekqvist sanoo.

 

Ekqvist oy on pitänyt majaansa Forssan Hämeentiellä vuodesta 2004 asti ja on muuttanut vuosikymmenten varrella aina tarpeen vaatiessa isompiin tiloihin. Toimipisteitä on ollut myös Loimaalla ja Hämeenlinnassa.

Ekqvist aikoo jatkaa samalla tontilla myös jatkossa, sillä alueen suuret parkkipaikat ja piha ovat keränneet kiitosta asiakkailta.

-Moni tietää tämän paikan sijaintinsa puolesta ja Forssasta on vaikea löytää yhtä suurta tilaa.

 

Perjantaina 70 vuotta täyttänyt Ekqvist on jatkanut yrityksen toimitusjohtajana eläköitymisen jälkeenkin ja omistaa yrityksestään edelleen sata prosenttia.

-Olen sen verta hyvässä kunnossa vielä, että olen jatkanut. Aika ei tule pitkäksi ja kahdeksan tuntia menee niin nopeasti, ettei huomaakaan. Mielekäs ja tuttu työ, niin ei tule stressiä kun kaikki menee rutiinilla.

Ekqvistin pojat Mika ja Klaus työskentelevät yrityksessä asennuspuolella, mutta soihtu ei ole vielä siirtynyt isältä jälkipolvelle.

-Sukupolvenvaihdoksessa vähän kestää, kun ei tiedä haluavatko pojat jatkaa näin vaikealla alalla, Ekqvist kertoo.

Ekqvist korostaakin kumi- ja muovialan raadollisuutta.

-Alalla riittää työsarkaa, mutta alalle ei pääse nopeasti sisään. Teollisuuden kanssa pitää olla hyvät suhteet, että tässä pärjää.

 

Hyvien suhteiden ja kokemuksen lisäksi Ekqvist pitää yrityksensä vahvuutena hyvää asiakaspalvelua.

-Meillä on ollut aina hyvää palvelua ja nopeat toimitukset. Emme ole koskaan turvautuneet halpatuotteisiin, koska asiakas on tyytyväisempi laatutuotteeseen, Ekqvist huomauttaa.

Ekqvist on huomannut asiakkaidensa edustajien nuorentuneen, mutta Ekqvist ei ole aikeissa lopettaa ainakaan ihan hetkeen.

-En usko jatkavani ihan 80-vuotiaaksi, ellei terveys sitten kestä, Ekqvist naurahtaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic