Lounais-Häme

Viestihopea MM-kisojen päätteeksi

Hiihtosuunnistus

Forssa/Krasnojarsk

Salla Koskelan huippukilpailut saivat arvoisensa päätöksen. Koskela ankkuroi sunnuntaina Suomen naiset hopealle hiihtosuunnistuksen MM-kisojen päätöspäivänä Venäjän Krasnojarskissa Siperiassa.

Suomi hävisi joukkueella Mirka Suutari-Marjut Turunen-Salla Koskela viestin voittaneelle Venäjälle 3 minuuttia 22 sekuntia. Pronssille sijoittunut Tshekki jäi Venäjästä jo päälle 9 minuuttia. Suomen miehet olivat omassa viestikisassaan pronssilla.

Viesti oli rankka ja kisaviikon rasitukset tuntuivat kilpailijoiden jäsenissä. Salla Koskelakin kaatui osuutensa lopussa pari kertaa, mutta selvisi ilman loukkaantumista.

– Loppulenkillä olin jo väsynyt. Ei siinä kummempia sattunut, aikaa vain kului. Silläkään ollut isoa merkitystä, sillä Venäjä oli jo karannut ja tiesin, että Tshekki on kaukana takana, kertoi Krasnojarskista tavoitettu Koskela.

Hopea maistui Koskelasta hyvältä.

– Totta kai olen kisaan tyytyväinen. Mitali oli tavoite ja kiva oli, että nyt tuli jotain muuta kuin sitä pronssia.

Koskela osoitti viimeistään Venäjän MM-kisoissa, että hän on noussut hiihtosuunnistuksessa maailman huipulle. Hän otti kilpailuissa neljä mitalia; kolme pronssia ja yhden hopean.

Kaksi pronssia tuli henkilökohtaisilta matkoilta.

– Kisat menivät ehdottomasti hyvin. En osannut odottaa, että pystyn täällä mitaleille henkilökohtaisillakin matkoilla. Ehkä se oli nyt enemmän päästä kuin muista asioista kiinni, Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja kertoi.

Koskela on kehittynyt kokonaisvaltaisesti. Kunto on kohdillaan ja suunnistuskin kulkee. Myös hermot pitävät tiukassa paikassa.

– Kokonaisuus ratkaisee. Hiihtovauhti on lisääntynyt, myös suunnistus ja kartanluku ovat aiempaa sujuvampia, Koskela kertoi.

Vaikka mitaleja nyt tulikin, ypäjäläislähtöinen Koskela väittää nälkää riittävän. Ja jäihän se kirkkain mitali vielä ottamatta.

– Vaikka kisat hyvin menivätkin, ei tähän vielä voi tyytyväinen olla. Kyllä minulla on vielä tarkoitus olla maailmanmestari, Koskela hymähti.

Uusimmat

Fingerpori

comic