Lounais-Häme

Viestintää, tapahtumia ja jäsentyötä

Forssan Yrittäjät ry siirtyi maaliskuun alussa uuteen aikaan. Niina Mikkola aloitti silloin yhdistyksen ensimmäisenä täysipäiväisesti palkattuna työntekijänä, tehtävänimikkeenään järjestösihteeri.

Hän summaa kertyneet kokemuksensa toteamukseen, että hyvältä näyttää.

-Täällä vallitsee kova tekemisen meininki ja vahva yhteen hiileen puhaltamisen henki, hän toteaa.

Uuden sihteerin toimenkuva kattaa tehtäviä, joita yhdistyksen hallituksessa on hoidettu tähän mennessä luottamustoimiperiaatteen mukaisesti oman yritystoiminnan ohessa.

-Niiden lisäksi työhöni kuuluvat ulospäin suuntautuvat toiminnot kuten markkinointi sekä yhteydenpito eri yrittäjäjärjestö- ja muiden tahojen suuntiin niin paikallisesti kuin laajemminkin.

Hän toteaa toimenkuvansa perustuvan Forssan Yrittäjät ry:n hallituksen kanssa vedettäviin linjauksiin.

-Kyllähän tämä helpottaa yhdistyksen hallitukseen kuuluvien asemaa. Heidän ei tarvitse huolehtia yhdistyksessä entiseen tapaan käytännön asioista, vaan voivat sen sijaan keskittyä yritystensä toimintoihin, Niina Mikkola huomauttaa.

Forssan Yrittäjien puheenjohtaja Timo Kallio toteaa toimihenkilön palkkaamiseen päädytyn yhdistyksen hallituksessa yksimielisesti. Vahvistusta ajatus sai LounaPlussan Tripla-hankkeesta tulleen tuen myötä.

-Yhdistyksemme on sen verran iso, että katsoimme asioidemme vaativan kokonaisvaltaista ja keskitettyä hoitamista.

-Pelkästään se, mitä tässä on jo tapahtunut näiden puolentoista kuukauden aikana, on vahvistanut käsitystämme, että teimme aivan oikean päätöksen, Timo Kallio sanoo.

Selvästi voi Kallion mukaan jo havaita, että muun muassa yhdistyksen tapahtumatuotantoon on syntynyt aivan uudenlaista pontta. Pitkään haudottu Holjat-tapahtuman historiikkihankekin on saatu liikkeelle.

-Nyt paranevat myös mahdollisuudet sellaisten suunnitelmien ja hankkeiden toteuttamiseen, jotka olisi pitänyt saada työn alle aikaisemmin, Niina Mikkola huomauttaa.

Forssan Yrittäjien jäsenmäärä on tällä hetkellä 316. Se tarkoittaa 35 prosentin järjestäytymisasetetta, mikä liikkuu niin seudullisen kuin valtakunnallisenkin keskiarvon tasolla.

Forssalaisyrittäjien järjestäytymisaktiivisuuden kasvattaminen kuuluu tavoitteisiin, joiden täyttämisessä Mikkola sanoo vaadittavan panostuksia.

-Viestinnällinen puoli yhdistyksessä on sellainen kehittämiskohde, jolla minun tulee omistautua. Se auttaa sekä jäsenkunnan kasvattamisessa että toiminnassa yleensäkin, hän summaa.

Niina Mikkola asuu syntymäkaupungissaan Forssassa, kuten on asunut lähes koko ikänsä. Poissa paikkakunnalta häntä piti noin kymmenvuotinen opiskeluaikoihin osunut jakso. Hän valmistui Jyväskylän yliopistossa filosofian maisteriksi vuonna 1997 pääaineenaan venäjän kieli.

Opiskelujensa jälkeen Mikkola on toiminut lähinnä vientiin liittyvien tehtävien parissa yrityssektorin palveluksessa.

Hänen työhuoneensa löytyy samaisesta Koulukatu 13:n Yritystalosta, jossa toimii myös Forssan kaupungin yrityspalveluorganisaatio Forssan Yrityskehitys.

Lähiajan tapahtumarintamalla Niina Mikkola tuo esille uuden lain osaltaan ajankohtaiseksi nostaman tietosuojakoulutustilaisuuden. Yritystalossa tiistaina 24.4. kello 8 alkava kaksituntinen tilaisuus on maksuton ja avoin muillekin kuin yrittäjille.

-Siinä on luvassa tietoa todella tärkeästä aiheesta, joka koskettaa meitä kaikkia, Niina Mikkola korostaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti