Lounais-Häme

Viestintää varrelta virran

Ypäjän kunnan uusi viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormi on kotiutunut hyvin hevospitäjään.

-Minut on otettu tosi hyvin vastaan. Työyhteisöön on ollut helppo sujahtaa ja tunnen jo kyläläisiäkin.

Itsekin maaseudun kasvattina hän kokee ymmärtävänsä hyvin ypäjäläisiä.

-Täällä on omaperäinen tunnelma, mistä olen tykännyt. On rauhallista mutta ei pysähtyneisyyttä, mihin vaikuttavat varmaan isot hevostapahtumat.

-Monet Suomessa tuntevat Ypäjän ainakin nimeltä. Hevosistahan Ypäjä tunnetaan, mutta täällä on myös paljon luontoa. Itse tykkään erityisesti Loimijoesta, ympäröivästä maaseudusta ja maisemista.

 

Toimenkuvaansa Inka Stormi kuvailee todella monipuoliseksi. Viestintä- ja elinvoimasuunnittelijan toimi on vuoden määräaikaisuus, jota on mahdollista jatkaa toisella vuodella.

Viestinnässä hän on koostamassa tänä vuonna kunnan viestintäohjeet ulkoiseen ja sisäiseen viestintään. Ohjeista tulee kunnan henkilöstölle työkalu myös kriisi- ja häiriöviestintään.

-Me viestimme kaikki. Kyse on viestinnän suunnitelmallisuudesta ja yhtenäisyydestä. Viestintä vaatii pitkäjänteisyyttä.

Viestintä- ja elinvoimasuunnittelija auttaa luomaan toimivia käytäntöjä. Stormi odottaa, että tuloksia alkaa näkyä pikkuhiljaa.

 

Toimeen kuuluu myös kunnan verkkosivujen ja sosiaalisen median lähes päivittäinen sisällöntuotanto. Uudet aluevaltaukset ovat suunnittelijan myötä Ypäjän Facebook- ja Instagram-tilit.

-Sosiaalinen media on tärkeä alue, koska sitä kautta ulkopaikkakuntalaiset tutustuvat usein paikkakuntaan ja koska ypäjäläisetkin käyttävät sosiaalista mediaa. Toki nekin, jotka eivät käytä, on otettava viestinnässä huomioon.

Ypäjän kunnasta on esimerkiksi tulossa uusi esite.

Kunnan ja seurakunnan tiedotuslehden Ypäjäläisen teossa Inka Stormi on ollut mukana juttujen kirjoittajana. Työn alle on tulossa Ypäjäläisen kehittäminen ypäjäläisten äänitorveksi yhdessä lehden toimitusneuvoston kanssa.

 

Inka Stormia tapaa myös paikkakunnalle tärkeissä tapahtumissa. Finnderbyssä hän oli pari päivää kunnan osastolla ja osallistuu muihinkin Siittolanmäen suurtapahtumiin.

Kunnan kesäisessä viestinnässä näkyy myös paikkakunnan iso tapahtumakokonaisuus, Pertun päivät ja Ypäjän Yö.

Uutta Ypäjällä on kesäinen Ypäjä-passi, joka innostaa ypäjäläisiä ja matkailijoita löytämään erilaisia paikkoja Ypäjällä. Vähintään kuudella merkinnällä pääsee osallistumaan palkintojen arvontaan.

Stormin toimenkuvaan kuuluu myös paljon sidosryhmäyhteistyötä. Kunta on mukana monessa hankkeessa, joista kuntalaisten on hyvä tietää.

-Vaikka olisi tosi hyvä hanke, ilman viestintää se jää tietyn ryhmän tietoisuuteen.

 

Markkinoinnista Inka Stormi huomauttaa, että ypäjäläiset itse markkinoivat kotikuntaansa. Kehut ja haukut kantautuvat kuntarajojen ulkopuolellekin. Ypäjän kunta on mukana myös Kanta-Hämeen muiden kuntien ja kaupunkien yhteishankkeissa.

Elinvoimasuunnittelu viittaa kunnan pito- ja vetovoimaan ja niiden kehittämiseen.

-Niitä mietin joka päivä työssäni. Eli mitä pitää nostaa ja viedä eteenpäin, Pitää olla palveluja ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, että on hyvä kasvaa ja elää lapsesta vanhaksi asti, Inka Stormi sanoo.

-Kuntalaisten pitää tiedostaa omat mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa. Viestintä on tärkeässä roolissa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic