Lounais-Häme

Viestivaellus saapui Tammelaan

Luontokeskuksen ovista saapuu kolme nuortamiestä rinkat selässään. Heidän yllään on eräpartiolippukunta Limingan Niittykärppien vihreät paidat ja vyötäröllä keikkuu vaelluksen symboli, puusta käsin veistetty viestiankkuri.

Eräpartiolippukunnan jäsen Pyry Lahdenperä lukee kantamastaan viestistä kenttäpiispa Pekka Särkiön terveiset Tammelan kunnan edustajille.

”Nuoret toivovat tulevaisuutta, jossa he voivat kouluttautua, tehdä työtä muuttuvassa maailmassa ja vaikuttaa yhteisiin asioihin. He odottavat turvallista ympäristöä, jossa he voivat perustaa perheen ja kasvattaa lapsiaan vastuullisiksi aikuisiksi…”

Juhlallisen viestin lukemisen jälkeen kukin kuuntelija kirjoittaa nimensä viestiin. Viesti on välitetty.

-Puheessa oli paljon arvoja joita itsekin allekirjoitan. Luonnon voi pilata vain kerran, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssinen.

Myös kunnanjohtaja Kalle Larsson ja valtuuston varapuheenjohtaja Olli-Pekka Jasu vahvistavat, että luontoarvot ja turvallisuus ovat tärkeitä tammelalaisille.

Kahvitauon jälkeen liminkalaiset Pyry Lahdenperä, Markus Kaakinen ja Sami Rönkkö aikovat kävellä vielä Räyskälään asti ennen yöpymistä. Siellä odottavat ilmailukeskuksen sauna ja muut mukavuudet.

-22 kilometriä on takanapäin ja 90 kilometriä vielä edessä, toteaa Pyry Lahdenperä reippaasti.

Tämä on tosin vain heidän osuutensa reitistä; koko partiolaisten viestivaellus on nimittäin kartasta katsottuna 880 kilometriä, joskin miehet arvioivat reitin venyvän sivupolkuineen lähes tuhanteen kilometriin asti.

Tämä on kolmas partiolaisten juhlavaellus. Kaikki liittyvät Suomen juhlavuosiin ja mukailevat Suomen kartalla viestiankkurin muotoa.

-20 vuotta sitten vaellettiin Hangosta Nuorgamiin, eli Suomi pystysuunnassa. 10 vuotta sitten vaellus kulki Hattuvaarasta Vaasaan. Nyt vaellamme satavuotisjuhlan kunniaksi Savonlinnan Olavinlinnasta Hämeen linnaan. Mukana on ollut noin 200 ihmistä ja etapeilla on käynyt noin 60 viestinviejää, Lahdenperä kertoo.

Ryhmät ovat olleet pääasiassa 2–10-jäsenisiä. Reitti symboloi ankkurin kaarta.

Niittykärppien joukkue on aloittanut vaelluksensa edellisenä päivänä ja vaeltajat yöpyvät pääasiassa maastossa. Telttaa heillä ei ole mukana, koska he luottavat siihen, että matkan varrella on laavuja ja ne ovat auki. Hätätilanteessa teltan saa kyllä paikalliselta partiolippukunnalta lainaksi. Liminkalaisten vaellusosuus kestää viisi päivää.

Matkan varrella on ollut jo muutamia kohteita, joissa joukko halusi poiketa, kuten luontokeskus. He odottavat näkevänsä vielä muutaman paikan reitillään.

-Itse odotan käyntiä Rengossa ja Pyhän Jaakon kirkkoa, Sami Rönkkö kertoo.

Seurue nyökyttelee.

-Ja perjantaina tietenkin Hämeen linna. Siellä aiomme kierrellä, jos aikaa jää, lisää Markus Kaakinen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic