Lounais-Häme

Viharikoksia viime viikkoina Forssassa

20-vuotias Ali Wajdy jäi pois ystävän kyydistä ja aikoi kävellä loppumatkan kioskin ohitse vastaanottokeskukseen. Kioskin lähellä hänen kimppuunsa kävi kaksi miestä, joista ainakin toisella oli nyrkkirauta. Miehet löivät uhriaan korvaan ja päähän, viilsivät veitsellä hänen vaatteensa riekaleiksi ja iskivät veitsen tuppiosalla. Wajdya viilleltiin myös ohimoon. Hän menetti tajuntansa.

Näin kertovat englanniksi Wajdyn ystävät, jotka hoitavat häntä kotonaan. He esittelevät riekaleisia vaatteita ja uhrin vammoja. Wajdy itse on vähäpuheinen. Hän lepää sohvalla, koska ei saa aivotärähdyksen takia nousta.

Alin ystävä Mohammed Qasmi kertoo, että hän ja toinen turvapaikanhakija löysivät pojan maasta tajuttomana ja kantoivat sisään. Hän sanoo, että paikalla oli suomalainen todistaja, joka näki miehet ja kertoi Mohammedille, mitä oli tapahtunut. Todistaja ei kuitenkaan jäänyt paikalle, joten Qasmi toivookin, että tämä henkilö menisi kertomaan poliisille näkemästään.

Turvapaikanhakijat Mohammed Qasmi ja Sajda Naser kertovat, että pelottavia tapauksia on ollut viime aikoina useita.

Heidän mukaansa Naserin poikaa on heitetty täydellä oluttölkillä selkään kadulla. Yhtä turvapaikanhakijaa uhkailtiin pizzerian ulkopuolella viiden miehen voimin. He lähtivät, kun turvapaikanhakija pakeni sisälle pizzeriaan, jossa työntekijä sanoi soittavansa poliisit, jos seuraajat eivät poistu. Viikonloppuna aamupäivällä Prisman pihalla iso miesjoukko uhkaili kolmea turvapaikanhakijaa.

He sanovat, että tässä on vain muutama esimerkki.

Poliisi ei ole alustavan puhutuksen jälkeen vielä keskustellut Wajdyn ja hänen ystäviensä kanssa pahoinpitelyn yksityiskohdista, mutta Mohammed Qasmi toivoo saavansa tilaisuuden kertoa, mitä todistaja hänelle kertoi.

Tutkinnanjohtaja Tomi Repo kertoo, että kaikki tiedot ovat tervetulleita.

-Kyllä ilman muuta poliisi toivoo, että meihin ollaan yhteydessä, jos jollakulla on tietoa rikoksesta.

Poliisi on löytänyt jo yhden todistajan.

-Sivullinen silminnäkijä sanoo, että pahoinpitelijät olivat suomalaisia, mutta tiedossa ei tällä hetkellä ole keitä he olivat.

Hyökkäys on poliisin juttulistalla kiireellisenä.

-Tämä on suhteellisen tuore avoin rikos ja sitä tutkitaan samoin kuin muitakin. Tällaisissa tapauksissa kuulustelut tehdään tapauksen jälkeen tulkin kera. Henkeen ja terveyteen kohdistuneet hyökkäykset ovat meillä kiireellisten juttujen kärkipäässä.

Tutkinnanjohtaja kertoo, että tapaus ei ole ensimmäinen viime aikoina.

-Tiedossamme on samantapainen hyökkäys turvapaikanhakijaa kohtaan. Se tapahtui 12.8. myöhäisillassa Vapaudenkadulla. Viikon sisällä kaksi tällaista tapausta on huolestuttava tilanne, koska ei ilmeisesti ole ollut muuta syytä pahoinpitelylle kuin se, että henkilö on turvapaikanhakija.

Muista uhkaavista tilanteista viime viikkoina ei ole tehty ilmoituksia poliisille.

-Vain jäävuoren huippu tällaisista tapauksista tulee poliisin tietoon, Repo kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti