Lounais-Häme

Vihervaaran Annalle sattuu ja tapahtuu Rauhaniemessä

Tiia Saarinen istui viitisen vuotta sitten Rauhaniemen kesäteatterin katsomossa ja tunsi, kuinka innostuksen kipinä kosketti.

-Se osui aikaan, jolloin halusin henkeen ja vereen näyttelijäksi. Kyllä siinä tuli myös mieleen ajatus, että olisipa upeaa, jos täällä pääsisi esiintymään joskus itsekin.

Nyt Saarisen toive on lähes toteutumassa. Näyttelijän ominaisuudessa häntä ei tosin perinteikkäällä tammelalaisestradilla nähdä. Sen sijaan kesän näytäntökauteen valmistautuminen on edennyt Rauhaniemen nokassa Saarisen ohjauksessa jo loppusuoralle.

 

Esityskuntoon hiottavana on L.M. Montgomeryn klassikkokirjaan Annan nuoruusvuodet perustuva Vihervaaran Anna. Innostuksen palo hehkuu ohjaajasta vähintään edellisen Rauhaniemessä poikkeamisen voimalla.

-Täällä on tehty töitä ihan tosissaan, mutta ei tämä silti tunnu työltä, Tiia Saarinen summaa.

Mukanaan vieneen joukkohengen ja muun tekijäkaartista tihkuvan asialle omistautumisen ohella ohjaaja kiittelee saaneensa työstettäväkseen produktion, joka täyttää toiveet.

-Olen lukenut tämän L.M. Montgomeryn maailmankirjallisuuden kahdeksanosaisen klassikkoteoksen vähintään viiteen, ehkä kymmeneenkin kertaan.

 

Näytelmä kertoo tarinan sisarusparista, joka haluaa adoptoida pojan peltotöihin. Sekaannuksen seurauksena vastaanottajia odottaakin juna-asemalla tyttö.

Punapäistä ja temperamenttiseksi sekä toisaalta myös unelmoivaksi osoittautuvaa tyttöä pääosassa esittävä Clarissa Rosi luonnehtii rooliaan uransa tähän mennessä haastavimmaksi.

-Annalle sattuu ja tapahtuu koko ajan. Lisäksi hänen tunnekirjonsa vaihtelee tarinan myötä jyrkästi ja äkkiarvaamatta äärilaidasta toiseen.

-Toisaalta koen, että tällainen rooli on monipuolisuudessaan parasta, mitä näyttelijä voi päästä tekemään, hän analysoi.

 

Tamperelainen Clarissa Rosi ja nykyisin Turun ammattikorkeakoulussa ohjaajaksi opiskeleva raumalainen Tiia Saarinen tutustuivat toisiinsa opiskellessaan näyttelijöiksi Tampereella toimivassa Suomen Teatteriopistossa.

Saarisen yhteydet Lounais-Hämeeseen ja Rauhaniemen kesäteatterin perustuvat hän forssalaislähtöiseen äitiinsä sekä Portaassa sijaitsevaan perheen vapaa-ajan asuntoon. Äiti häntä vinkkasi Rauhaniemen ohjaajatarpeestakin.

 

Kaiken kaikkiaan Vihervaaran Anna jatkaa Rauhaniemessä perinnettä, jossa paikallisille näyttämövoimille kuuluu leimallinen osansa. Heistä Leena Koivunen valmistautuu kolmantena perättäisenä näytäntökautenaan tähän mennessä suurimpaan rooliinsa.

Hänen tehtävänään on sonnustautua Annan adoptoivan sisarusparin toiseksi osapuoleksi. Siinä vaadittiin neljälapsiselta perheenäidiltä heti aluksi asennetasolle yltävää luonnerooliin sopeutumista.

-Muuntautuminen kuusikymppiseksi, siveäksi ja ankaraksi vanhaksi piiaksi lähti siitä, että ensimmäiseksi sormus pois sormesta ja sitten tiukka jakaus keskelle päätä, Leena Koivunen toteaa.

Myös huumorille kuuluu asianmukainen sijansa Rauhaniemen tämänkin kauden kesäteatterinäytöksissä.

-Meinasin äskenkin harjoitusta seuratessani tukehtua nauruun. Huumorimme on kuitenkin hyväntahtoista koko perheelle sopivaa hauskuutusta, luonnehtii ohjaaja Tiia Saarinen yhtä puolta pelin hengestä. FL

 

Vihervaaran Anna saa ensi-iltansa Rauhaniemen kesäteatterissa toisena juhannuspäivänä 24.6. kello 15. Esitykset jatkuvat tiistaista sunnuntaihin 8.7. asti sekä Hakkapeliittatapahtuman yhteydessä 4. ja 5.8.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic