Lounais-Häme Jokioinen

"Vihreä linja on tätä päivää" – Yrittäjä Kai Fjellström kierrättää huonekaluja ja muuta tavaraa Jokioisilla

Toimintaideana on kunnostaa vanhoja tavaroita niin, että ne voidaan ottaa käyttöön uudelleen.
Green Thrift Road kierrätyksen yrittäjä Kai Fjellström kunnostaa vanhoja huonekaluja ja myy ne eteenpäin. Kuva: Tapio Tuomela
Green Thrift Road kierrätyksen yrittäjä Kai Fjellström kunnostaa vanhoja huonekaluja ja myy ne eteenpäin. Kuva: Tapio Tuomela

Yrittäjä Kai Fjellström haluaa vahvistaa vihreää ajattelumallia kierrättämällä. Hänen toimintaideanaan on kunnostaa vanhoja tavaroita niin, että ne voidaan ottaa käyttöön uudelleen. Forssassa asuvan Fjellströmin yritys Green Thrift Road kierrätys sijaitsee Jokioisten Yritystalossa.

– Aloitin kierrätyspuolen toiminnan viime joulukuussa. Yritys toimii toista vuottaan, sillä aloitin aluksi pyörähuollon, joka minulla on edelleen toimitilojeni alakerrassa, Fjellström kertoo.

Fjellström työskentelee yrityksessään yksin. Hän kunnostaa ja myy eteenpäin huonekaluja, polkupyöriä ja pienkoneita. Hän ottaa myös vastaan kierrätettäväksi metallia, puuta ja kylmäkoneita.

– Ostan vanhoja huonekaluja ja muuta tavaraa. Puhdistan kaiken perusteellisesti ja kunnostan uudelleenmyyntiä varten. Ihmiset myös tuovat minulle tavaraa kierrätettäväksi.

Kalustetalosta tulee vaihtokalusteita

Forssassa ja Somerolla toimiva Kalustetalo Arvo Virtanen on Green Thrift Road kierrätyksen tärkeä yhteistyökumppani.

– Kalustetalo tuo yritykseeni vaihtokalusteitaan kunnostettavaksi ja kierrätettäväksi. Kalustetalolla on kuljetuspalvelu, jolla se vie asiakkaalle hänen ostamansa huonekalun ja samalla se ottaa vastaan vaihtokalusteena asiakkaan vanhan vastaavan huonekalun. Näinä vaihtokalusteina yritykseeni tulee eniten sohvia, ja myös vuoteita ja kokonaisia kalustoja tuodaan kierrätettäväksi.

Yrittäjä Kai Fjellströmin kunnostettavaksi tulee vuoteita ja muita vanhoja huonekaluja. Kuva: Tapio Tuomela
Yrittäjä Kai Fjellströmin kunnostettavaksi tulee vuoteita ja muita vanhoja huonekaluja. Kuva: Tapio Tuomela

Fjellström kertoo, ettei kaikista vanhoista tavaroista saa enää kunnostamallakaan myyntikelpoisia. Tällöin hän purkaa tavarasta puun, metallin ja muut käyttökelpoiset osat ja käyttää ne uudelleen.

– Joskus tavaraa joutuu viemään kaatopaikalle, mutta noudatan kaikessa asianmukaisia kierrätysohjeita.

Toiminnasta on tullut hyvää palautetta

Fjellström on ammatiltaan maalari ja rakennusmies, mutta hän joutui lopettamaan nämä työt toisen asteen nivelrikon takia, minkä jälkeen syntyi ajatus pyörähuollon ja kierrätysalan yrityksen perustamisesta.

– Vihreä linja on tätä päivää, ja myös asiakkaat arvostavat kiertotaloutta. Olen saanut ihmisiltä toiminnastani hyvää palautetta.

Suurin osa Fjellströmin asiakkaista on Forssan seudulta. Toistaiseksi kaukaisin asiakas, jolle hän on vienyt tavaraa, on ollut Riihimäeltä.

– Netti on päivän sana, ja ilman sitä ei juurikaan synny kauppaa, Fjellström sanoo.

Koronavirustilanne on Fjellströmin mukaan hiljentänyt yrityksen toimintaa, mutta kokonaan työt eivät ole kuitenkaan loppuneet.

– Polkupyöriä tuodaan myös nyt jonkin verran korjattavaksi. Virtasen Kalustetalosta tulee myös edelleen kerran viikossa satsi kalusteita, joten touhuttavaa riittää joka päivälle.

Tulevaisuuteen Fjellström suhtautuu tämän hetken tilanteesta huolimatta valoisasti.

– Tarkoituksena on viedä tämä yrittäjyys eteenpäin ja loppuun asti niin, että voin jäädä tästä toiminnasta eläkkeelle, Fjellström sanoo. FL

Lue myös: Kiertotalous voi vähentää saasteita ja luoda halvempia tuotteita – EU hakee tehokkaampaa kierrätystä ja muutosta kulutukseen (FL 12.7.2019)

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic