Lounais-Häme

Vihreiden lainsäädäntösihteerin lentokoneprotestista alkoi esitutkinta - epäillään ilmailurikkomuksesta

Helsinki
23.08.2018, 16:37

Kotimaa

Poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksesta, jossa vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi heinäkuun lopussa palautustilannetta Finnairin lentokoneessa.
Poliisi ei vahvista Pennasen nimeä, mutta kertoo tutkivansa Finnairin koneessa Helsinki-Vantaalla tapahtunutta välikohtausta rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle.
Pennanen oli heinäkuun lopussa lähtemässä Helsinki-Vantaalta Berliiniin, kun huomasi kertomansa mukaan, että vaikertavaa miestä pideltiin koneessa useamman ihmisen voimin. Pennanen sai kuulla lentoemännältä, että kyseessä oli palautustilanne. Poliisi ei ole kertonut, mihin miestä oltiin viemässä ja miksi häntä oltiin poistamassa maasta.
Pennanen päätti protestoida maasta poistamista turvapaikkamenettelyn ja pakkopalautusten ongelmien takia. Hän ei suostunut istumaan, jolloin hänet poistettiin lennolta, joka ei ollut vielä lähtenyt.
Poliisi kertoi ensin selvittäneensä tapausta liikenteen häirintänä, mutta nyt sitä tutkitaan lievemmillä nimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle, joista voi tuomita sakkoihin. Rikosnimikkeet saattavat poliisin mukaan tarkentua esitutkinnan aikana.
Poliisi kertoi antaneensa epäillylle paikan päällä suullisen huomautuksen ilmailurikkomuksesta.
Itä-Uudenmaan poliisi kertoi, ettei toistaiseksi kommentoi tapausta tarkemmin.


Juttua on korjattu klo 16.37: Tapauksesta tiedotti Itä-Uudenmaan poliisi, ei Itä-Suomen poliisi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti