Lounais-Häme

Vihreiden puheenjohtajakilpaan ensimmäinen ehdokas - Alanko-Kahiluoto: Olen käytettävissä

Helsinki
28.10.2018, 14:54

Kotimaa

Outi Alanko-Kahiluoto kertoo olevansa käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Kolmannen kauden kansanedustaja sanoo, että hänellä on tarvittavaa kokemusta ja osaamista juuri sen verran kuin on mahdollista hankkia olematta vielä puheenjohtaja.
– Olen ollut mukana melkein kaikissa tilanteissa, joihin oletan puheenjohtajan joutuvan, aiemmin muun muassa vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut Alanko-Kahiluoto sanoo tiedotteessa.
– Olen ollut neuvottelemassa hallitustunnustelijan kanssa, olen neuvotellut muiden puolueiden johdon kanssa, olen neuvotellut vihreiden linjan mukaan Säätytalolla ja eduskunnassa, hän jatkaa.
52-vuotias Alanko-Kahiluoto on ensimmäinen puheenjohtajakilpaan mukaan ilmoittautunut. Hänen mukaansa puolue tarvitsee puheenjohtajakseen kokeneen poliitikon.
– Keväällä on EU- ja eduskuntavaalit ja tärkeät hallitusneuvottelut. Tässä tilanteessa vihreät tarvitsevat puheenjohtajaksi kokeneen poliitikon. Puheenjohtaja pitää voida heittää turvallisin mielin neuvotteluihin ja vaalipaneeleihin, hän sanoo.

Luotsaa puoluetta ainakin ensi kesään

Vihreille valitaan lauantaina uusi puheenjohtaja, joka luotsaa puoluetta ainakin ensi kesän puoluekokoukseen saakka. Valinta tehdään puoluevaltuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa.
Sairauslomalla oleva kansanedustaja Touko Aalto ilmoitti keskiviikkona luopuvansa vihreiden puheenjohtajan tehtävästä. Aalto viestitti vetäytymisestään keskiviikkona Facebookissa ja puoluesihteeri Lasse Miettisen välityksellä.
– Sairastuin masennukseen vuosi sitten. Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni ja uupumus vei työkykyni, Aalto kirjoitti.
Aalto jäi sairauslomalle syyskuun puolivälin tienoilla uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi. Keskiviikkona selvisi, että sairauslomaa on jatkettu vuoden loppuun asti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic