Lounais-Häme Forssa

Vihreiden vaalivalvojaisissa hurrattiin vaalivoitolle – Maija Kranni tyytyväinen omaan tulokseensa

Vihreiden forssalainen kansanedustajaehdokas Maija Kranni oli ensikertalaisena tyytyväinen omaan tulokseensa. Kranni kertoi minimitavoitteensa olleen tuhat ääntä, joka meni rikki, joten siitä eteenpäin kaikki oli pelkkää plussaa.
Maija Kranni ja hänen tukijoukkonsa iloitsivat vihreiden hyvästä vaalimenestyksestä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Maija Kranni ja hänen tukijoukkonsa iloitsivat vihreiden hyvästä vaalimenestyksestä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vihreiden vaalivalvojaisissa Forssassa hurrattiin puolueen hyvälle vaalitulokselle. Forssalainen kansanedustajaehdokas Maija Kranni ja hänen tukijoukkonsa olivat kokoontuneet ravintola Statukseen seuraamaan eduskuntavaalien tuloksia.

Omalla kohdallaan Kranni kertoi minimitavoitteensa olleen tuhat ääntä, joka meni rikki, joten siitä eteenpäin kaikki oli pelkkää plussaa. Kaikkiaan ääniä kertyi 1737. Ensikertalaisena hän totesi olevansa muutenkin tyytyväinen omaan tulokseensa, sillä hän sai vaalipiirin vihreistä neljänneksi eniten ääniä.

– Tärkeä tavoite on myös ollut tehdä oma osuuteni vihreiden listan eteen, Kranni sanoi.

 

Lue myös: ”Vihreistä tullut puolue, jota kahvipöydässä kehtaa kertoa äänestäneensä – Vihreät nousi ensimmäistä kertaa Helsingin ykköspuolueeksi

Kranni osasi odottaa vaalivoittoa

Vihreät sai Hämeen vaalipiiristä läpi yhden kansanedustajan, jonka paikan vei tiukan kilpailun jälkeen Mirka Soinikoski 2310 äänellä. Kaikkiaan vihreät sai 20 kansanedustajaa ja lisäsi näin paikkamääräänsä eduskunnassa viidellä.

– Gallupeissa oli ennakoitu vihreiden lisäävän kansanedustajiensa määrää selvästi, joten vaalivoitto on odotettu tulos. Hämeen vaalipiiristä vihreillä ei ole ollut kansanedustajaa kahdeksaan vuoteen, joten jo yhden kansanedustajan saaminen on erinomainen tulos. Tavoitteena olikin saada Hämeestä läpi vähintään yksi tai jopa kaksi ehdokasta, Kranni kertoi.

Jo heti ennakkoäänten tulosten tullessa vaalivalvojaisissa oltiin tyytyväisiä vihreiden menestykseen niin valtakunnallisesti kuin myös Hämeen vaalipiirissä. Hyvän tuloksen toki todettiin myös olleen odotettu.

Henkilökohtaisesti Kranni totesi ennakkoäänestyksen menneen hyvin, sillä hän oli ennakkoäänissä vain noin parisataa ääntä perässä eniten ennakkoääniä saanutta vihreää Juha Tapiolaa.

 

Lue myös: Pekka Haavisto: ”Nämä olivat myös naisten vaalit” – Eurovaaleissa vihreiden tavoite tuplata edustus

Nuorisovaaleissa läpi

Kranni kertoi olevansa tyytyväinen vaalikampanjaansa ja erityisesti myös siihen, että olisi tullut Nuorisovaalien tulosten perusteella valituksi eduskuntaan.

– Nuorten osoittama luottamus tuntui hyvältä ja antoi draivia kampanjan loppuun, Kranni totesi.

Kranni sanoi olevansa tyytyväinen myös siihen, että hän, kuten vihreät yleensäkin, ovat tuoneet esille ja keskusteluun tärkeitä teemoja. Näitä ovat ilmastonmuutos ja ympäristöasiat, koulutus ja eriarvoisuuden vähentäminen.

Aktiivista kampanjointia

Vihreiden vaalivalvojaisissa Forssassa paikalla ollut Hämeen vihreiden vaalityöntekijä Satu Söderström totesi olevansa ylpeä puolueensa ehdokkaista.

– Vihreiden ehdokkaat ovat tehneet Hämeen vaalipiirissä näkyvät ja aktiiviset kampanjat, Söderström sanoi.

Söderströmin mukaan vihreiden hyvä vaalitulos oli odotettu.

– Positiivinen vire on näkynyt myös turuilla ja toreilla. Todella monet ihmiset ovat tulleet sanomaan, että he ovat äänestäneet vihreitä. Monet ovat myös vaihtaneet kannattamansa puolueen vihreisiin. Erityisen iloinen olen siitä, että myös nuoret ovat aktivoituneet äänestämään, Söderström sanoi. FL

 

Päivitetty 14.4.2019 klo 23:25.

Juttua päivitetty vaalien lopullisen tuloksen selvittyä.

Uusimmat

Fingerpori

comic