Lounais-Häme Forssa

Viihdekuoro Kehrien kevätkonsertissa hehkuu värien laaja kirjo

Viihdekuoro ottaa kesää vastaan jo Kevätlaulajaisissa esimakua antamallaan linjalla.
Viihdekuoro Kehrät hehkuttaa Väreissä -konsertissaan Natalia Maltizovan harjoittamana ja johdolla monivivahteista sävykirjoa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Viihdekuoro Kehrät hehkuttaa Väreissä -konsertissaan Natalia Maltizovan harjoittamana ja johdolla monivivahteista sävykirjoa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viihdekuoro Kehrät hehkuu värien kirjossa kesäkauden avaustunnelmissaan. Kehrät väreissä -konsertti säteilee värejä ympäristöönsä sävelten siivin. Konsertissa tunnelmoidaan niin sinisen taivaan ja hopeaisen Kuun kuin kultareunaisten pilvienkin alla.

Myöskään vihreillä niityillä sireenien aikaan valkeaan viivähtämistä sen paremmin kuin tulipunaruusujen lumovaikutustakaan ei tilaisuudessa unohdeta.

– Ihan kaikkia värejä ei lauluissamme kuitenkaan esiinny, mutta aika monta sentään. Toivotaan, että mahdollisimman moni kuulija löytäisi niiden valikoimasta lempisävynsä, tiivistää kuoron puheenjohtaja Tuija Laakso.

Viihdekuoro Kehrät saa sunnuntaina Forssan työväentalolla järjestettävässä konsertissa täydennystä sointiinsa jälleen kerran Hannu Mäkelän johtamasta soittajistosta. Sen muodostavat pianoa soittavan Mäkelän itsensä ohella kitaristi Juha Kohonen, basisti Pauli Rämö, hanuristi Elina Salo ja rumpali Joni Urholin.

Puheenjohtaja Tuija Laakso määrittelee Kehrien valmistautuneen tilaisuuteen asiaan kuuluvalla tunnollisuudella.

– Olemme harjoitelleet ahkerasti pitämällä perinteisesti keskiviikkoiltaisten harjoitusten lisäksi ylimääräisiä, muun muassa eri stemmojen hiomiselle omistettuja harjoituksia.

Esimakua Viihdekuoro Kehrät väreissä -konsertissa hän toteaa annetun jo Tehtaankoululla huhtikuun alussa järjestetyissä Kevätlaulajaisissa.

Musiikin johtamisesta tilaisuudessa tuttuun tapaan vastaava Natalia Maltizova kertoo ohjelman väriteemaan päädytyn kuorolaisten keskuudessa alkunsa saaneen ja jalostuneen ajatuksen pohjalta. Hän pitää ideaa monin tavoin hyvänä myös siksi, että teemaan liittyvässä kappaletarjonnassa riittää valinnan varaa.

– On olemassa paljon lauluja, joiden sisällöstä väreille kuuluu sekä sellaisenaan että niihin usein liittyvän symboliikan välityksellä keskeinen sanomansa, Natalia Maltizova summaa.

Paristakymmenestä laulusta koostuva konserttitilaisuus sisältää myös väliajan. FL

Viihdekuoro Kehrät Väreissä -konsertti alkaa Forssan työväentalossa sunnuntaita 19.5. kello 18.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic