Lounais-Häme

Viikko takana laulellen

Forssalaisen Janne Korpelan yli 1400 kilometrin urakasta on nyt takana viikko ja 321,5 kilometriä. Korpela aikoo juosta heinäkuun aikana Nuorgamista Helsinkiin ja ainakin tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä.

-Viikko on sujunut hyvin, mitään ongelmia ei ole ollut. Perusväsymystä toki esiintyy, mutta yllättävän helppo on ollut lähteä aamulla liikkeelle. Meillä on mukava porukka, jossa on kiva juosta. Heli Lehtinen ja Mikko Liukko ovat kokeneita juoksijoita ja meillä vauhditkin kohtaavat, Korpela raportoi perjantaina Peurasuvannon lomakylästä noin 50 kilometriä Sodankylästä pohjoiseen.

Korpela päivittää Facebookissa blogiaan Nuorgamista Helsinkiin juosten. Ensimmäisen viikon helppoudesta kertoo jotain se, että perjantaina kolmikko pisti sivustolla lauluksi.

-Nöyrästi mennään päivä kerrallaan, mutta positiivisella asenteella, Korpela toteaa.

 

Forssan hurjapää kertoi jo etukäteen varautuneensa Suomen suven kaikkiin säätyyppeihin. Eikä turhaan, sillä avauspäivänä lämpömittari näytti maaliintullessa 28 lämpöastetta. Toinenkin päivä sujui helteessä, mutta sen jälkeen oli kaksi viileämpää päivää. Keskiviikko ja torstai tuli vettä ja etenkin torstaina vaativalla reitillä juoksijoita kiusasi kylmä tuulikin.

-Torstaina päällä oli pipo, talvitrikoot ja sadetakki. Perjantaina sää oli taas hieno ja juoksin hihattomassa paidassa, Korpela kertoo sään vaihtelevuudesta.

Huolto on toiminut tosi hyvin. Ohjelmassa on ollut muun muassa palauttavaa hierontaa ja pintaraapaisu juoksua tukevasta joogasta. Neljän hengen asuntovaunussa on ajoittain kokattu porukalla, mutta joinakin päivinä päästy marssimaan suoraan buffetpöytään. Liikaa ei Korpelan mukaan tällaisessa tapahtumassa voi syödä. Suomalaiseen tapaan myös sauna kuuluu juoksijoiden vakiovarustukseen.

Ensimmäisten kuumien päivien öinä nukkuminen asuntoautossa oli hieman tuskaista, mutta nyt sekin sujuu Korpelalta hyvin ja palautuminen sitäkin myötä onnistunut.

-Aika rutiinilla mennään nyt. Herätys on klo 7, siitä aamutoimet ja aamupala, jonka jälkeen teippaukset, rasvaukset ja lähtöviivalle. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic