Lounais-Häme

Viikonloppuna aurinko pilkahtaa Forssassa – Sen jälkeen luvassa märkiä kelejä

Forssassa vältytään viikonloppuna pahimmilta sateilta.
Sade Kuva: Toni Kitti
Ensi viikosta on tulossa sateinen Forssassa ja muualla Suomessa. Kuva: Toni Kitti

Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan Forssan viikonloppu sujuu vaihtelevissa merkeissä. Sateet ovat todennäköisiä lauantaina, mutta sunnuntaille on luvassa kuivaa ilmaa koko päiväksi.

Epävakaan lauantain jälkeen kelit saattelevat Forssan uuteen viikkoon aurinkoisissa merkeissä, sillä sunnuntai-illalle on luvassa aurinkoa ja noin 20 astetta lämpöä.

Kymmenen päivän ennusteen mukaan ensi viikko on märkä, sillä viikon jokaiselle päivälle on luvassa sateita.

Kelit märkiä koko maassa

Koko maassa sää jatkuu sateisena tänään ja huomenna, eikä kuivumisen merkkejä ole Ilmatieteen laitoksen mukaan näkyvissä seuraavan kymmenen päivän aikana.

– Luvassa on matalapainetta toisensa perään, mistä johtuen sää ei juuri poutaistu tulevalla viikollakaan, kertoo päivystävä meteorologi Tomi Laurinen.

Lämpötilat nousevat Laurisen mukaan viikon keskivaiheilla, mutta laskevat taas loppuviikolla.

Luvassa koleita kelejä

Huomenna sunnuntaina lämpötila liikkuu kahdenkymmenen asteen molemmin puolin ja erityisesti sateisilla alueilla se voi laskea vain viidentoista asteen tuntumaan. Sateita on luvassa etenkin Itä-Suomen ja Kainuun alueilla sekä Länsi- ja Käsivarren Lapissa.

Itä-Suomessa ja Kainuussa voi esiintyä ukkostakin.

– Maan etelä- ja keskivaiheilla sää on huomenna poutaisempi lukuun ottamatta Itä-Suomea ja aurinkokin voi näyttäytyä. Poutaisimmilla alueilla lämpötila voi nousta 22 asteen tuntumaan, Laurinen kertoo.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic