Lounais-Häme

Viime vuonna 87 prosenttia suomalaisista sai perinteisen joulukortin – muista lähettää korttisi ajoissa

Joulukortit pitävät yhä pintansa.

Vaikka perinteisen kirjepostin määrä on nettiaikakaudella vähentynyt, pitävät joulukortit edelleen pintansa. Valtaosa (87%) suomalaisista sai viime jouluna joulukortteja postin kyydissä, Posti kertoo tiedotteessaan.

Postin ja IRO Researchin kyselyyn vastanneet kertoivat saaneensa eniten ostettuja joulukortteja (84%), mutta myös itse askarrellut ja omasta valokuvasta tehdyt joulukortit olivat suosittuja.

Suomalaisista kaksi kolmasosaa (66 %) aikoo tänäkin vuonna postittaa joulukortteja tai -kirjeitä. Tulosten mukaan suomalaiset arvostavat postitse saapuvia joulukortteja huomattavasti enemmän kuin muunlaisia joulutervehdyksiä.

– Joulu on perinteiden aikaa, joten silloin arvostetaan perinteisiä joulutervehdyksiä. Kotiin lähetettyjä joulutervehdyksiä säilytetään usein näkyvillä koko joulun ajan, joten tervehdykset ilahduttavat vastaanottajaa jopa useiden viikkojen ajan, Johanna Rouhe Postilta kertoo.

Kyselyyn vastasi tämän vuoden lokakuussa tuhat suomalaista.

Päivämäärät mieleen

Jos joulupostia haluaa lähettää edullisemmalla joulun ikimerkillä, joka maksaa 1,05 euroa, on viimeinen lähetyspäivä keskiviikkona 12.12.

Tämänkin jälkeen joulukortit ehtivät vielä jouluksi, kun ne postitetaan kotimaan ikimerkillä viimeistään keskiviikkona 19.12. ennen kirjelaatikoiden tyhjennysaikaa. Ikimerkkien hinta on 1,50.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 19.12. maksamalla postimaksun etukäteen verkossa tai OmaPosti -sovelluksessa. Valmiiksi maksetun paketin voi jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin.

Posteista paketit tulee lähettää päivää aiemmin, viimeistään 18.12. Paketin osoitetiedoissa lähettäjän ja vastaanottajan nimet, osoitteet ja matkapuhelinnumerot varmistavat paketin nopean ja varman perillemenon.

Jos haluaa lähettää joulupaketin henkilölle, jonka matkapuhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta ei ole lähettäjän tiedossa, on viimeinen postiinjättöpäivä jo 14.12. Kun vastaanottajalle ei voi lähettää saapumisilmoitusta matkapuhelimeen tai sähköpostiin, hänelle lähetetään paperinen saapumisilmoitus. Tästä syystä nämä paketit pitää laittaa matkaan hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät jouluksi perille. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic