Lounais-Häme Forssa

Viimeisillä höyryillä painanut FPS pystyi kampeamaan voiton liukkaasta Raahe-Kiekosta

FPS näytti luonnetta 2–1-taisteluvoitolla.
Puolustajat olivat isossa roolissa sunnuntain Suomi-sarjakamppailussa. FPS-pakki Samuli Virtanen ottaa osumaa.

FPS näyttää jaksavan, vaikka sitten väsyneenäkin.

Hyvään syysvireeseen päässyt Palloseura pelasi sunnuntaina viidennen pelinsä kymmenen päivän sisään, ja kolmannen tällä viikolla. Otteluruuhka tuntui pelaajien jäsenissä, mutta FPS pystyi silti vääntämään 2–1 (1–1, 0–0, 1–0) -voiton liukkaasta Raahe-Kiekosta.

– Näytimme luonnetta tänään. Pelasimme isolla sydämellä, totesi tyytyväinen FPS-valmentaja Asko Rantanen sunnuntai-illan kamppailun jälkeen.

 

Pieni mutta vikkelä Raahe-Kiekko oli paha vastus FPS:lle. Suomi-sarjan kärjessäkin alkusyksystä käynyt joukkue hyökkää liukkaasti, ja joukkueella on maalillaan varmaotteinen Patrik Koivisto. FPS oli taas vajaamiehinen, joukkueelta puuttui loukkaantumisten ja muiden syiden takia reilu kentällinen miehiä normaalikokoonpanosta.

Palloseura aloitti silti sunnuntaina rytinällä. Joukkue vyöryi vieraiden maalille, eikä avausosumaa tarvinnut odottaa pitkään. Kovan mylläkän päätteeksi puolustaja Mikko Saikkonen latoi kiekon ohi Koiviston.

FPS:n vahvan alun jälkeen Raahekin pääsi vauhtiin. Joukkue kävi armotta päälle ja sotki FPS:n pelinrakentelun.

Raahe-Kiekko nousi tasoihin erän puolivälissä, kun Jiri Heinovirran tarkka veto painui Petrus Lintosen olkapäätä hipoen FPS:n maalin takayläkulmaan.

Ote pysyi tasoitusmaalin jälkeen vierailla. FPS oli helisemässä etenkin toisen erän alussa. Ensin Aleksi Pöytäsaari sai kakkosen estämisestä ja heti perään Toomas Veijola vitosen korkeasta mailasta.

FPS kesti Raahe-Kiekon ylivoimamyllytyksen, mutta jatkuva alivoimapelaaminen vei voimia. Erän lopulla FPS sai kuitenkin juonesta kiinni, ja sillä oli muutama paikka hyvä mennä johtoon.

 

Kolmannessa erässä FPS taisteli lähinnä höyryillä, mutta se riitti. FPS otti pelin haltuun ja kehitti tilanteita Koiviston maalille.

Pelin ratkaisu tuli 52. minuutilla. Toisen pelinsä FPS-paidassa pelannut Aleksi Pöytäsaari polkaisi itsensä hyvään tekopaikkaan, eikä Patrik Koivisto voinut mitään yläristikkoon painuneelle 2–1-osumalle.

– Hienosti taistelimme kolmella kentällä, kun vastustaja pyöritti neljää. Voiman rippeet kaivettiin peliin ja otettiin se kolme pistettä, Rantanen sanoi.

Maalivahdit olivat hyviä molemmissa päissä kenttää. Patrik Koivisto torjui Raahen maalilla 38 kertaa, FPS:n Petrus Lintonen jatkoi hyviä esityksiään 28 torjunnalla.

 

Alkava viikko on FPS:lle hieman kulunutta helpompi, joukkueella on “vain” kaksi ottelua. Joukkue kohtaa vierasreissullaan lauantaina Oulunsalossa Laser HT:n ja sunnuntaina Raahe-Kiekon uudestaan Raahessa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat