Lounais-Häme Forssa

Viipon kausi jäi vajaaksi

Formula 2:n MM-sarjassa ajettiin vain kolme osakilpailua.
Kalle Viippo onnistui hankkimaan ensimmäisenä F2-kautenaan MM-pisteen vain yhdestä osakilpailusta.

Forssalaisen kilpaveneilijän Kalle Viipon ensimmäinen kausi formula-2 -luokassa jäi vajaaksi paristakin syystä.

Veneen sähköviat jättivät Viipon useamman kerran lillumaan laineille. Myös kilpailujen määrä jäi vähäiseksi, kun MM-sarjassa ajettiin vain kolme osakilpailua.

Viippo ajoi kauden aikana kaikkiaan viisi kilpailua, joista kolme MM-sarjassa, yhden PM-kisan Ruotsissa ja EM-kilpailun Liettuassa.

F2-veneiden MM-sarjasta peruttiin kaksi osakilpailua, joista ensimmäinen kesäkuussa Tanskassa sääolosuhteiden vuoksi. Myös marraskuulle suunniteltu kauden päätöskisa Sri Lankassa jää ajamatta järjestelyongelmien vuoksi. Viippo ei Sri Lankaan olisi lähtenytkään, sillä järjestäjä olisi kustantanut vain MM-pisteiden kärkikymmenikön matkakulut Intian valtamerelle asti.

Viipon kisoista vain MM-osakilpailu elokuussa Norjassa onnistui niin, että hän selvisi finaalissa maaliin kymmenentenä. Se toi yhden MM-pisteen, jolla forssalainen sijoittui kauden kokonaispisteissä jaetulle 17. sijalle runsaan 30 kuskin joukossa.

PM-kisoissa Viippo sijoittui viidenneksi ja EM-kisoissa sijalle 11.

F2-luokan mestaruuden voitti italialainen Alberto Comparato, joka voitti Liettuan ja Norjan osakilpailut. Viime vuoden mestari, Arabiemiraattien Al Qemzi Rashed Mubarak voitti viimeisen osakilpailun Portugalissa ja päätyi MM-pisteissä kakkoseksi.

Viippo on vaisusta menestyksestä huolimatta ensimmäiseen F2-kauteensa osittain tyytyväinen.

– Kaluston kestävyysongelmat eli lähinnä mystiset sähköviat vaivasivat koko kauden, mutta mitään onnettomuuksia ei sattunut. Tarkoitus oli ottaa ensimmäinen kausi harjoituksena ja kerätä kokemusta ja se onnistui, Viippo kommentoi.

– Talven aikana sähköpuoli pistetään uusiksi, kunhan ensin konsultoidaan mekaanikkoja. Se on kallis urakka, mutta ei tietysti niin kallis kuin tämä kausi veneen hankintoineen. Ensi kauteen lähdetään tosissaan, korostaa Viippo, joka oppi myös toiseksi kovimman formulaluokan tavoille.

– Sarjassa on kuskeja laidasta laitaan ja touhu välillä kuin villissä lännessä. Se pätee sääntöjen noudattamiseenkin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic