Lounais-Häme

Viippo avasi kauden voitolla

Kaksi vuotta sitä on odotettu ja lauantaina se vihdoin onnistui. Forssalainen Kalle Viippo ajoi uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton F4-veneiden luokassa Vuoksi racessa Imatralla.

Salon kilpaveneilijöitä edustava Viippo oli vauhdissa jo aika-ajoissa, joista hän nappasi paalupaikan itse kilpailuun. Siinä Viippo hallitsi tapahtumia mielin määrin 17 kierroksen ajan, kunnes 3 kierrosta ennen maalia alkoivat tekniset ongelmat. Kisan jälkeen selvisi, että moottorin evä oli murtunut ja antoi periksi kääntöpoijuilla.

-Oli pakko hiljentää ja varmistaa, että vene pysyy pystyssä kaarteissa ja pääsen maaliin. Toisena tullut Juha-Matti Manninen saavutti, mutta etuni piti, Viippo kertasi lauantain tapahtumia.

-Voiton jälkeen olo oli aika huojentunut. Kaksi vuotta osakilpailuvoittoa on metsästetty, enkä meinannut uskoa kun se tuli, hän kuvaili tuntoja kisan jälkeen.

 

Sunnuntai ei sujunut Viipolta yhtä hyvin. Viippo sijoittui viidenneksi hallitsevan mestarin, kotiradallaan ajaneen Mannisen viedessä viedessä voiton. Latvian Nikita Lijcs ajoi toiseksi ja Tuukka Lehtonen kolmanneksi.

Todellisia synkkiä pilviä taivaalle tuli veneiden jälkitarkastuksessa. Kisan puolalainen valvoja päätti hylätä hylätä Viipon suorituksen, koska lainapotkurin halkaisija oli liian paksu.

-Tällainen uusi sääntö on tullut, mutta kukaan muu kuin liitto sitä ei tiennyt. Ei siinä auttanut mitkään selitykset, vaikka itse kilpailussa potkurista ei ollut mitään hyötyä, Viippo manasi.

 

Hylkäyksen myötä Viipolta vietiin 11 MM-pistettä.

-On se iso menetys. Ihmeitä on noiden pisteiden eteen jatkossa tehtävä, hän harmitteli.

Viipon kokonaissaldo viikonlopulta oli 20 MM-pistettä.

Seuraava osakilpailu on kahden viikon kuluttua Englannissa. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuivajärvellä Viippoa ei kisaamassa nähdä, sillä F4-veneiden luokka on peruttu liian matalan vedenkorkeuden johdosta.

 

Tammelan Veneseuran Arttu Saari sijoittui GT15-sarjassa 11:nneksi. Saari ajoi viimeisessä erässä seitsemänneksi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic