Lounais-Häme

Viippo hyvästeli veneensä EM-vesillä

Forssalainen kilpaveneilijä Kalle Viippo päätti rataveneilyn kesäkauden Saksan Rendsburgissa ajettuihin Euroopan mestaruuskisoihin.

Viippo sijoittui neljänneksi yhtenä viikonloppuna ajetuissa EM-kisoissa, jotka olivat hänelle viimeiset omalla veneellä ajetut F4-luokan kilpailut.

Viipolla oli Saksassa senssit jopa Euroopan mestaruuteen, kun viimeiseen starttiin lähdettiin suomalaisittain erinomaisista asetelmista. Viippo ja Juho-Matti Manninen olisivat vieneet kirkkaimmat mitalit, jos Viippo olisi voittanut erän ja Manninen olisi ajanut kakkoseksi.

– Olin viimeisessä lähdössä hyvissä asemissa ohittamassa kärkikuskia, kun lähtö liputettiin keskeytetyksi. Uusintastartissa olin toisella kierroksella neljäntenä, kun potkuri irtosi ja kisa jäi siihen, Viippo kertoi.

Uusintastartista tuli muutenkin suomalaisille tuskallinen, kun Manninenkin keskeytti ja Lauri Landen ajoi poijuun.

F4-luokan kaksinkertainen maailmanmestari Manninen tavoitteli jo viidettä Euroopan mestaruuttaan, mutta jäi nyt hopealle mestaruuden mentyä Ranskaan. Englantilaiskuski otti EM-pronssin.

Muista suomalaisista Landen ajoi yhdeksänneksi. Tuukka Lehtonen ajoi kolarin ensimmäisessä lähdössä, eikä pystynyt veneen vaurioiduttua jatkamaan.

EM-kisan toinen ja neljäs lähtö uusittiin, kun kisoissa sattui useita kolareita ja muita osumia.

Manninen kuvailee kisaviikonloppua aikamoiseksi arpapeliksi.

– Koko viikonloppu oli kyllä sellaista touhua, että piti oikein miettiä, ajetaanko täällä kilpaa vai mitä tehdään, totesi Manninen.

Viippo oli samaa mieltä.

– Omalta osaltani meni ihan hyvin, mutta pari erää oli kyllä kaukana kilvanajosta. Se oli pikemminkin romurallia.

Viipon tämän kauden parhaaksi saavutukseksi tuli viime vuoden tapaan MM-pronssi ja sen huippuna uran ensimmäinen MM-osakilpailun voitto kesäkuussa Imatralla.

– Kausi alkoi tosi hyvin, mutta lähti sitten laskuun, kunnes nousi taas loppua kohti. Parempaankin olisi ollut senssit, mutta tekniikka petti välillä ja välillä omat taidotkin, Viippo arvioi.

Viipon kausi jatkuu vielä lokakuussa Kiinassa ja joulukuussa Arabiemiraateissa Sami Seliön tallissa ja tallin veneellä F4-luokan Trophy-kisoilla, jotka ajetaan F1-luokan MM-osakilpailujen yhteydessä.

Keväällä hankittu oma F4-vene on pistetty myyntiin, sillä Viippo havittelee ensi kaudeksi F2-sarjaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic