Lounais-Häme

Viippo varmisti MM-pronssin Liettuassa

Forssalainen Kalle Viippo nousi moottoriveneiden F4-luokan MM-pronssille viikonloppuna Liettuan Kupiskisissa. Salon Kilpaveneilijöitä edustava Viippo varmisti pronssin ajamalla lauantaina kolmanneksi ja sunnuntaina toiseksi.

Lauantain aika-ajot eivät sujuneet toivotulla tavalla ja Viippo lähti kilpailuun neljänneltä paikalta. Kolmannen sijan ansiosta hän nousi pronssisijasta kolmen pisteen päähän.

Sateisena sunnuntaina Viippo johti aika-ajoa pitkään, kunnes maailmanmestaruuden uusinut Juho-Matti Manninen ajoi kuusi sadasosaa nopeamman ajan ja nousi paalupaikalle.

Itse kilpailu sujui Viipon kannalta ilman dramatiikkaa ja kakkossija varmisti pronssin, kun siihen asti kolmantena ollut ruotsalaiskuljettaja jäi Viiposta useamman sijan.

-Kohtuullinen kisaviikonloppu. Lauantain aika-ajoissa oli hieman ongelmia, mutta sunnuntai sujui nappiin. Paalupaikalta osakilpailuvoitto olisi ollut mahdollinen, aika-ajo on tässä lajissa niin ratkaiseva, Viippo paketoi viikonlopun.

Kausi jätti hieman kaksijakoiset tunnelmat, mutta mies on pronssiin lopulta ihan tyytyväinen.

-Kirkkaampaa mitalia lähdettiin tälle kaudelle hakemaan, mutta mitali on aina mitali ja arvokas saavutus. Kauden aikana sattui ja tapahtui sen verran, että pronssi tyydyttää.

 

Juho-Matti Manninen sinetöi maailmanmestaruuden viikonlopun tuplavoitolla.

Viikonvaihde oli täydellistä suomalaisjuhlaa, kun Manninen, Tuukka Lehtonen ja Viippo ajoivat Suomelle kolmoisvoiton lauantaina. Sama kolmikko otti kolme kärkitilaa järjestyksessä Manninen, Viippo, Lehtonen myös sunnuntaina.

Manninen ajoi palkintosijoille jokaisessa kauden kuudessa startissa.

–  Helpottunut fiilis. On ollut rankka kausi ja nyt se on ohi. Pienet asiat ja hyvä tuuri ratkaisevat, mestaruuden uusinut Manninen kiteytti kauden tiedotteessa.

Suomalaiset ajavat seuraavaksi EM-mitaleista 9.–10. syyskuuta Saksan Rendsburgissa. Viipon kausi omalla kalustolla on sen jälkeen paketoitu, mutta hän jatkaa kautta Sami Seliön tiimisssä lokakuussa Kiinassa ja joulukuussa Arabiemiraateissa.

 

Ensi kauden osalta varmaa on Viipon mukaan se, ettei hän jatka F4-luokassa. Ykkösvaihtoehtona on siirtyminen F2-luokkaan, mutta se vaatii nykyistä isompia taloudellisia satsauksia. Viipon mukaan tulevan kauden ratkaisut tapahtuvat tämän vuoden puolella ja menestys Saksan EM-kisoissa on osaltaan vaikuttamassa yhteistyösopimuksiin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic