Lounais-Häme

Viippo veneili MM-pronssille

Forssalainen Kalle Viippo ajoi Saksassa Berlin-Grunaussa MM-pronssille ratakilpaveneilyn F4-luokassa.

Salon Kilpaveneilijöitä edustava Viippo ajoi kauden viidennessä MM-startissa toisena alusta alkaen, kunnes yhdennellätoista kierroksella kilpailu keskeytettiin kahden veneen kolarin vuoksi. Järjestäjä päätti järjestää uusintalähdön seuraavaksi aamuksi, koska kilpailusta oli ajettu alle 70 prosenttia.

Viipon uusintalähtö epäonnistui teknisten ongelmien vuoksi. Moottori ei käynnistynyt ja hän jäi startissa laituriin kauas toisten taakse. Kun moottori lopulta käynnistyi Viippo nousi seitsemänneksi.

Kuudes osakilpailu alkoi kuten edellinenkin, kun Viippo oli toisena aika-ajon jälkeen. Nyt lähtö onnistui ja forssalaiskuski ajoi kilpailun kakkosena lähdöstä maaliin

.

MM-kausi oli syksymmällä 18 vuotta täyttävälle Viipolle ensimmäinen. MM-pronssi asettuu palkintokaapissa viime vuoden PM-pronssin ja tämän vuoden PM-hopean rinnalle.

F4-luokan mestaruuden vei Juho-Matti Manninen, joka voitti Saksassa molemmat lähdöt ja kauden kuudesta MM-startista viisi.

Latvialainen Nikita Lijcsi sijoittui hopealle ennen Viippoa.

Viippo hankki pronssimitalin sijoituttuaan ensimmäisenä kisaviikonloppuna Norjassa sijoille kahdeksan ja neljä. Imatran MM-lähdöissä hän oli toinen ja kolmas ja nyt siis Saksassa seitsemäs ja toinen.

Viippo on MM-mitaliinsa tyytyväinen – ainakin melkein.

– Tavoitteet olivat korkeammalla, mutta teknisiä ongelmia tuli kauden aikana niin paljon, että siihen nähden mitali tyydyttää.

Viipon kausi ei ole vielä ohi. Syyskuun lopulla hän osallistuu Euroopan mestaruuskisoihin Englannissa. EM-mitalit jaetaan yhden viikonlopun neljän startin perusteella.

Joulukuussa Viippo ajaa vielä Abu Dhabissa F4-veneiden kolmatta sarjaa, jota ajetaan lajin kuninkuusluokan F1-sarjan kisaviikonloppujen yhteydessä. Viimeksi heinäkuun lopulla Portugalissa Viippo sijoittui tässä sarjassa kakkoseksi. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonloppuna Kiinassa, mutta sinne ei juuri Saksasta kotiutunut Viippo lähde.

Jo yhdettätoista kautta veneellä kilpaa ajavan Viipon ensi kausi on vielä auki.

– Todennäköisesti ajan, mutta varmaa se ei vielä ole. Vaihtoehdot ovat jatkaminen F4-luokassa, siirtyminen F-kakkosiin tai sitten olla ajamatta missään, toteaa neljättä kautta F4-luokassa ajava Viippo.

F2-luokka on numeronsa mukaisesti rataveneilyn toiseksi suurin luokka F1-veneiden jälkeen. Harppaus F-kakkosiin vaatisi menestystä sponsorimarkkinoilla, sillä pelkkä vene maksaa F2-luokassa yli satatuhatta euroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti