Lounais-Häme Forssa

Viisi uutta vakanssia ja yli 300 000 euron lisäys toimintakuluihin – seudullinen rakennusvalvonta käynnistyi vuoden alussa

Seudullinen rakennusvalvonta ja ympäristönsuojeluyhteistyö on laajenemassa myös Humppilaan.
Forssan seudun kuntien yhteinen rakennusvalvonta huomioidaan talousarviossa jälkiäteen. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan ympäristölupalautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle talousarviomuutosta rakennusvalvonnan määrärahoihin. Kaikkiaan rakennusvalvonnan ja ympäristöpalveluiden osalta budjettiin ehdotetaan 337 450 euron lisäystä.

Forssan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän välillä joulukuussa 2018 solmitun yhteistoimintasopimuksen nojalla kaikkien neljän kunnan rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun tehtävät hoidetaan seudullisesti Forssan kaupungin toimiessa isäntäkuntana.

Sopimuksen nojalla palvelualueelle perustettiin viisi uutta vakanssia.

Sopimukset valmistuivat vasta talousarvion käsittelyn jälkeen. Tästä syystä rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun kuluvan vuoden talousarviossa ei ole huomioitu yhteistoimintaa. Talousarviomuutoksella tilanne päivitetään myös paperilla nykyisen kaltaiseksi.

Lautakunta ehdottaa lisäksi rakennusvalvonnan ja ympäristöpalveluiden tuloarvioon 414 390 euron lisäystä.

Kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä huomauttaa, että näennäinen ero määrärahan ja tuloarvion välillä on ainoastaan kirjanpidollinen. Teknisistä syistä oikaisu summiin on kuitenkin helpompi tehdä vasta tilinpäätöksen yhteydessä.

– Ei se mikään rahasampo ole, tulojen ja menojen ero ei ole oikeasti näin suuri, Heinilä kertoo

Myös Humppilan kunta on pyytänyt päästä mukaan yhteistyöhön. Yhteistyön laajentamista Humppilaan käsitellään lähiaikoina Ypäjän, Jokioisten ja Tammelan kunnanhallituksissa ja Forssan kaupunginhallituksessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic