Lounais-Häme Forssa

Viisikymppinen FoKoPo retroili rennosti - Parketilla täyslaidallinen paikallisen koripalloilun legendoja

Vauhti hiipuu ja kunto katoaa, mutta taidot eivät ruostu.
Keltaisten Tuukka Kotti hakee syöttöpaikkaa, ruskeiden Esa Mäki-Tulokas yrittää estellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keltaisten Tuukka Kotti hakee syöttöpaikkaa, ruskeiden Esa Mäki-Tulokas yrittää estellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Koripojat juhlisti 50-vuotista taivaltaan ennen miesten A-divisioonaottelua pelatulla retropelillä, jossa kohtasivat seuran entisistä pelimiehistä kootut FoKoPo 50 vuotta keltaiset ja FoKoPo 50 vuotta ruskeat. Keltaisten joukkue oli tarkkakätisten kippariensa Markku Moleniuksen ja Tommi Pohjolan johdolla niskan päällä ja otti ruskeista selvän 93–77 (44–42) -voiton.

Vauhdilla juhlapelissä ei hurjasteltu, mutta muuvit ja taidot olivat kehäketuilla yhä tallessa. Keltaiset marssitti kentälle avaukseen Markku Molenius-Tommi Pohjola-Tapio Nieminen-Juha Mäkelä-Tuukka Kotti -nipun. Pelin nuoremmalle Kotille avautui paikka avauksessa, kun Pasi Kauha ei päässyt peliin.

 

Lue myös: Kotti vahvistaa, Passi haastaa SM-mitalistit FoKoPon 50-vuotisjuhlaottelussa

 

Ruskeat vastasi viisikolla Kauko Passi-Markku Kotti-Timo Suontausta-Jaakko Merikko-Tapani Leppäniemi. Keltaisten sihti oli alussa parempi ja joukkue näytti menevän menojaan, kunnes kentälle vaihdettiin nuorempia miehiä. Ruskeat tuli Mikko Jalosen, Jukka Katajan ja Esa Mäki-Tulokkaan johdolla peliin mukaan ja kavensi taukotilanteeksi 44–42.

– Meidän taktiikka oli selvä. Ykköskenttä repi eroa vastustajaan ja nuoremmat tekivät sitten minkä pystyivät, naureskeli keltaisten Markku Molenius.

Juhlaottelun organisoinut Tommi Pohjola sai nostella korin alta ylhäisessä yksinäisyydessä.

Puoliajan jälkeen keltaiset veivät yhä peliä, kunnes Mikko Jalonen alkoi pistehurjastelun ja nosti ruskeat hetkeksi keulille. Keltaiset näyttivät kuitenkin kohta kaapin paikan, kun yhä maajoukkuekuosissa oleva Tuukka Kotti donkkasi tyylikkäästi ja joukkue karkasi selvään voittoon.

– Ihan hyvältä maistui pelaaminen. Taidot ovat yhä jossain olemassa, mutta heitto ei meinaa löytyä, kertoi ruskeiden kapteeni Kauko Passi ja kehui Feeniksin tunnelmaa.

Passi kertoi, että kävi viikolla pari kertaa heittelemässä ennen peliä, mutta viimeiset tosipelinsä hän muisteli pelanneensa vuonna 1990. Kunto on kuitenkin rautaa, kun mies jaksoi painaa neljä jaksoa parketilla.

– Pyöräilen kesällä paljon, talvella hiihdän. Teen myös kävelylenkkejä. Juoksemista polvet eivät kestä, eivät ne taida kestää muillakaan entisillä koripalloilijoilla, Passi totesi.

Yleisö sai nauttia retropelissä taidokkaasta, vaikkei kovin vauhdikkaasta koripalloilusta.

Kentän korikunkku oli 29 pinnaa upottanut ruskeiden Mikko Jalonen. Esa Mäki-Tulokas tuki 12 pinnalla. Keltaisten ykköstykki oli 22 pistettä tykittänyt Tommi Pohjola. Tuukka Kotti ja Tapio Nieminen pussittivat 14 pinnaa mieheen.

– Hieno peli ja hyvä tunnelma, tupa melkein täysi. Saimme hyvän porukan kasaan, vaikka muutama poissaolo tulikin, juhlapelin puuhamies Tommi Pohjola totesi.

 

Retropeli kokosi Feeniksin lehtereille ilahduttavan paljon väkeä. Hieno tapahtuma olisi noussut vielä uusiin ulottuvuuksiin, jos kentällä olisi nähty myös FoKoPon naisten otteita, onhan seuralla perinteitä silläkin puolella.

Ehkä sitten FoKoPon kuusikymppisissä. FL

Mika Mikkola näytti, että pomppua löytyy yhä.
toimittaja: Kai Sandberg

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic