Lounais-Häme

Viitelöintiä ja värileikkiä - Somero-opisto lisää tarjontaa lapsille ja nuorille

Somero-opiston syksyn kurssitarjonnasta löytyy aikaisempaa enemmän lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja. Aikuisiakaan ei ole unohdettu, uutuuskursseilla pääsee opettelemaan vaikkapa sirkuksen alkeita tai viitelöintiä.

-Lasten värileikkiin on tullut vanhemmilta toiveita. Meillä on ollut ennestään vauvojen värikylpyä. Sen ja taiteen perusopetuksen välistä on puuttunut 2–6-vuotiaille suunnattua toimintaa. Värileikki täyttää tämän aukon, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä.

 

Opetusohjelman panostus lasten suuntaan perustuu opiston kehityssuunnitelmaan. Lapsille on tarjolla uutuutena myös Kids Play -kursseja, joilla alle kouluikäiset lapset saavat ensikosketuksensa englannin kieleen laulaen, leikkien ja loruillen.

-Pienellä paikkakunnalla ei ihan hirveästi ole tarjolla toimintaa pienille lapsille. Opisto paikkaa tätä puutetta omilla kursseillaan, Ryhtä huomauttaa.

Kouluikäisille uutena on tarjolla tiedepajaa, kässäpajaa ja puutyökurssia.

 

Perinteisesti Somero-opiston suurimmat aineryhmät ovat olleet kuvataide, kädentaidot, kielet ja musiikki, eikä tuleva syksykään tuo tähän muutosta. Someron kielitarjontaa Riitta Ryhtä kuvaa varsin hyväksi.

-Liikuntakursseja meillä ei ole samalla tavalla kuin joissain muissa opistoissa, koska paikkakunnalla on muita palveluntarjoajia. Joogaa on ohjelmassamme, ja se liikuttaa suurimpia massoja. Joogaajia käy viidessä Someron ryhmässä ja yhdessä Kosken ryhmässä yhteensä toistasataa.

Aikuisille suunnatulla sirkuksen alkeiskurssilla pääsee opettelemaan vaikkapa akrobatiaa tai jongleerausta. Lyhyitä viikonloppukursseja on tarjolla muun muassa viitelöinnistä, japanilaisesta kirjansidonnasta ja grafiikasta.

 

Somero-opisto on uuden kauden kynnyksellä myös tarkistanut kurssien hinnoittelua. Lyhyet kurssit ovat pidempiin verrattuina olleet suhteessa kalliita. Nyt lyhytkurssien hintoja on hiukan alennettu ja pidempien nostettu.

Kursseista ensimmäisinä täyttyvät Riitta Ryhdän kokemuksen mukaan ensimmäisinä nukkekotikurssit, huonekalujen entisöinti ja puutyökurssit. Alle kouluikäisten muskareista saattaa osa halukkaista jäädä ulkopuolelle.

-Arviolta 10–20 prosenttia kursseista on sellaisia, joihin ei saada tarpeeksi osallistujia ja ne joudutaan peruuttamaan. Toisaalta suosituimmille kursseille pyritään järjestämään rinnakkaiskurssi, jotta mahdollisimman monelle halukkaalle löytyi opiskelupaikka, Ryhtä kertoo.

Ja jos jollekulle heräsi kysymys, mitä on viitelöinti, se on vanha karjalainen lankatekniikka. FL

Ilmoittautuminen Somero-opistoon alkaa ensi maanantaina 13.8. klo 17.30. Ilmoittautua voi joko netissä tai puhelimitse. Lisätietoja http://www.somero-opisto.fi

 

Uusimmat

Fingerpori

comic