Lounais-Häme

Viksbergin puistokäytävää ei suljeta

Pitkin syksyä jatkunut keskustelu Viksbergiä halkovan puistokäytävän sulkemisesta sai uuden ja ehkä lopullisen käänteen, kun kuuden taloyhtiön hallitusten yhteiskokous päätti yksimielisesti olla esittämättä puistotien sulkemista.

Aloite 40 vuotta Viksbergin maisemaa hallinneen puistokäytävän sulkemisesta tuli muutamalta taloyhtiön hallituksen jäseneltä. Asukkaiden keskuudessa sulkeminen aiheutti vahvaa ja lähes yksimielistä vastarintaa.

Taloyhtiöitä isännöivän Lounaismaan OP-Kiinteistökeskus oy:n isännöitsijä Mari Moisander kertoo, että asukkaiden kannalla oli päätökseen merkitystä.

-Hallitusten kokouksen aluksi tuotiin esille terveiset asukkailta. Lisäksi asiasta on keskusteltu taloyhtiöiden pihapiireissä. Uskon näiden palautteiden vaikuttaneen päätökseen, Moisander kertoo.

Samaan uskoo Viksbergin asukasyhdistyksen puheenjohtaja Anu Puranen.

-Uskon, että järjestämämme keskustelutilaisuus asiasta vaikutti päätökseen, eikä sitä siis järjestetty turhaan. Päätös tuntuu tosi hyvältä ja varmasti valtaosa asukkaista on samaa mieltä, Puranen sanoo.

 

Perusteiksi puistotien sulkemiselle kerrottiin muun muassa ajoittaiset meluhaitat ja koirien jätökset. Moisanderin mukaan näistä ei taloyhtiöiden hallitusten yhteiskokouksessa keskusteltu, mutta puistokäytävän kunnossapidosta oli puhetta.

Tällä hetkellä puistokäytävän kunnossapidosta vastuun kantavat taloyhtiöt.

-Melu ja jätökset ovat asioita, jotka vain on kestettävä. Kunnossapidon vastuunjakoa mietitään taloyhtiöissä myöhemmin, Moisander sanoo.

 

Asukasyhdistys aikoo pitää vielä marraskuun aikana keskustelutilaisuuteen, jossa pohditaan keinoja Viksbergin imagon parantamiseksi ja samalla asunto-osakkeiden hintojen nostamiseksi. Yhdistys aikoo kutsua paikalle ainakin isännöitsijä Moisanderin, edustajat Forssan kaupungilta ja mahdollisesti poliisin kertomaan faktoja lähiön siistiytyneistä rikostilastoista.

Purasen mukaan Viksberg on rauhoittunut paljon etenkin sen jälkeen, kun asukasyhdistys perustettiin kesällä 2008.

Puranen toimi Helsingissä asuessaan vuokratalon asukastoimikunnassa, joka järjesti erilaisia aktiviteetteja. Asukastoimikuntia on tarkoitus perustaa myös Viksbergin vuokrataloihin.

-Yhteistyössä OP-Kiinteistökeskuksen ja kaupungin kanssa voisimme kehitellä muitakin aktiviteetteja pitää nurkista huolta. Kun asioita tehdään porukalla, myös huolenpito sujuu paremmin, Puranen miettii. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/39947-viksbergilaiset-haluavat-sailyttaa-puistotiensa

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti