Lounais-Häme

Vilhelmiina Halinen on uusi torineuvos – "Somerniemen kesätori on uskomaton tapahtuma"

Vilhelmiina Halinen on asunut nyt 14 vuotta Kaskistossa Somerniemellä. Koko sen ajan Somerniemen kesätorilla käyminen on kuulunut Halisen tapoihin kesälauantaisin.

Lauantaina Halinen nimettiin Somerniemen 28. torineuvokseksi. Toritoimikunnan valinnan julkisti Kaari Utrio, ja torineuvoksen käädyt Haliselle luovutti edellinen torineuvos, Torsti Linnanmäki.

-Kyllähän tällainen valinta aina yllätys on, hieno juttu tietenkin, Halinen sanoo.

Välillä Halinen tekee Somerniemen kesätorilla pieniä ostoksia, mutta ennen kaikkea Haliselle kesätori on sosiaalinen tapahtuma.

Halinen kertoo, että hänellä ja hänen tutuillaan on niin sanottu ”Frezza-klubi”. Nimi tulee kylmästä maitokahvijuomasta, jota ystäväporukassa juodaan.

-Kesä alkaa minulle siitä, kun pääsee kesätorille. Se on niin upea paikka ja mahdollisuus tavata tuttuja. Kello 10 kesälauantaisin on oltava kesätorilla, se on tapa, Halinen kertoo.

– Somerniemen kesätori on uskomaton tapahtuma, suuri yhteisöllisyyden ylläpitäjä.

Somerniemen kesätori on avoinna kesän ajan 25.8. asti joka lauantai kello 8-13., minkä lisäksi sunnuntaina 8.7. ja 12.8. järjestetään torikirkko. Juhannusviikolla kesätori pidetään poikkeuksellisesti torstaina 21.6. kello 13–18. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic