Lounais-Häme Forssa

Viljo Hautala aikoo astua isoihin saappaisiin

Marraskuussa tositoimiin päässyt sentteri haluaa ottaa FoSussa ison roolin.
Viljo Hautalan pelinälkä kasvoi alkukauden aikana, kun hän seurasi FoSun pelejä katsomon puolelta.

FoSu sai riveihinsä kovan luokan pelimiehen, kun pitkään Tampereella pelannut Viljo Hautala palasi Suupparien riveihin.

Vaikka 21-vuotias sentteri on vielä nuori mies, hänellä on roimasti kokemusta kovista peleistä. Hautala otti tamperelaisen huippujoukkue Classicin riveissä B-poikien SM-hopeaa, lisäksi Classicin A-pojista hänellä on SM-mitaleja kokonainen värisuora, joka huipentui kultaan viime keväänä Steelersiä vastaan pelatuissa finaaleissa.

Hautala on taitava, niin sanottu kahden suunnan sentteri, joka pystyy johtamaan peliä niin puheillaan kuin teoillaan. Fysiikka on kunnossa, eikä tasokkaisiin vastustajiin tottunut mies hätkähdä pienistä.

FoSuun paluustaan mies on innoissaan.

– Siitä on kuusi vuotta, kun lähdin täältä, enkä ehtinyt silloin pelata vielä FoSun edustuksessa. Sen jälkeen olen seurannut joukkueen pelejä ja ajatellut, että olisi kiva pelata Forssassa. Nyt kun tuli tilaisuus liittyä joukkueeseen, päätin tarttua siihen, Hautala kertoo.

Liiton asettaman karenssin takia Hautala pääsi liittymään FoSun vahvuuteen vasta tässä kuussa. Sarjakauden alun hän pelasi Classic Unitedissa 2. divisioonan Sisä-Suomen lohkossa.

– Nälkä kasvoi odotellessa, katsomon puolelta FoSun sarjapelejä seurannut Hautala sanoo.

FoSulla olisi ollut käyttöä Hautalalle heti sarjan alusta, sillä joukkueen pelit 2. divisioonan Länsirannikon lohkossa sujuivat ailahtelevasti. Nyt rytmi näyttää paremmalta, sillä FoSu on voittanut viidestä viime pelistään neljä. Joukossa on Suomen cupin ottelun voitto Soittorasiasta. Hautala mätti cup-matsissa kolme maalia. Samalla varmistui paikka cupin seuraavalla kierroksella, jossa FoSu saa vieraakseen kestomenestyjä Happeen Salibandyliigasta.

– Onhan se tosi hienoa päästä pelaamaan Kohosta ja kumppaneita vastaan.

FoSulla on Hautalan mukaan mahdollisuuksia mennä sarjapeleissä tappiin asti. Nousu Divariin on tehty vaikeaksi, mutta Hautalan mielestä Suuppareilla on tällä kaudella eväät siihen, jos pelit kulkevat parhaalla mahdollisella tavalla.

– Puolustuksessa on vielä tekemistä. Maaleja osaamme tehdä.

Omalta osaltaan Hautala on valmis isoon rooliin.

– Nyt on isot saappaat tarjolla ja aion astua niihin.

Hautala on pelannut salibandyä nelivuotiaasta asti. Salibandykoulusta hän eteni FoSun junioreihin ja sieltä edelleen nuorukaisena Tampereelle KooVeehen ja Classiciin. Tampereella pelasi ja kävi koulua silloin myös isoveli Niilo.

– Tampereelle muutto oli oikea ratkaisu, vaikka ei se aina helppoa ollut.

Classicin-vuosilta Hautalalla on neljä mitalia, kirkkaimpana Suomen mestaruus A-pojissa viime keväältä. Peliuraansa hän suhtautuu maltillisesti, kauppatieteiden opiskelu menee salibandyn edelle.

– Otan kauden kerrallaan. Nautitaan nyt tästä, kun on päästy tänne pelaamaan, Hautala sanoo. FL

Johtava sentteri Viljo Hautala FoSun avainpelaajia

21 vuotta, 177 senttiä, 76 kiloa.

Asuu ja opiskelee Tampereella, kulkee Forssaan FoSun edustuksen joukkueenjohtajan Mikko Liljan kyydillä.

Keskushyökkääjä.

Aloitti salibandyn jo nelivuotiaana salibandykoulusta.

Kasvattajaseura FoSu, josta siirtyi C-ikäisenä KooVeehen Tampereelle.

KooVeen jälkeen pelasi 4 kautta Classicissa.

Classicin B-pojissa SM-hopeaa.

Classicin A-pojissa värisuora mitaleja, huipennuksena Suomen mestaruus viime keväänä. Finaaleissa oli vastassa hämeenlinnalainen Steelers, jossa pelasi Hautalan vanhoja pelikavereita FoSun-ajoilta.

Opiskelee kauppatieteitä Tampereella.

Harrastaa saunomista ja uimista.

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic