Lounais-Häme

Villa Eden kaupaksi 167 000 eurolla, päälle tulevat maksamattomat laskut

Kanta-Hämeen ulosottovirasto myi ulosmitatun entisen hotellin ja palvelukodin 167 000 eurolla Forssan Saarelankadulta nettihuutokaupassa. Uusi omistaja saa kauppahinnan lisäksi kantaakseen lähes 50 000 euron velat maksamatta jääneistä lämpö-, sähkö- ja vesilaskuista.

Tarjoajia oli mukana kisassa kymmenen. Kisassa edettiin tuhannen euron minimikorotuksin. Loppuvaiheessa mukana huutamassa oli kaksi tarjoajaa.

Rakennuksen pinta-ala on 5 166 neliötä. Hotellihuoneiden lisäksi rakennuksessa on muun muassa ravintolasali, aulatilat, isot kokoustilat, ravintolakeittiö, takkahuone, saunat ja uima-allas, liikuntatiloja ja varastohuoneita. Irtaimisto ei kuulu kauppaan.

 

Hotellirakennuksen omisti Kiinteistö oy Forssan Tammitalo -niminen kiinteistöosakeyhtiö, jonka osakekannan omistaa Villa Eden care oy. Rakennus on Forssan kaupungin omistamalla vuokramaalla.

Entisessä Rantasipin kiinteistössä on tapahtunut viime vuosina lukuisia käänteitä. Vuonna 2015 Villa Eden care osti kiinteistön Restel oy:ltä. Tämän jälkeen tiloissa toimi muutaman kuukauden ajan vastaanottokeskus.

Omistajalla oli tarkoitus kunnostaa hotellikiinteistö palvelukodiksi, ja remontti piti rahoittaa vastaanottokeskuksesta saatavilla vuokratuloilla. Vastaanottokeskus ehtiä toimia tiloissa vain muutaman kuukauden ennen kuin se siirtyi Forssan kaupungin omistamaan kerrostalokiinteistöön.

Omistajat jatkoivat kiinteistön kunnostamista palvelukodiksi. Muutostöillä hotellihuoneita yhdisteltiin palveluasumiskäyttöä varten. Työ jäi kesken, ja huoneistojen valmiustaso vaihtelee huomattavasti. Remonttitöiden lopputarkastusta ei tehty.

Forssan Lehti uutisoi marraskuussa 2017, että Villa Eden caren ovet eivät aukea. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/45624-suuret-suunnitelmat-kaatuivat-villa-eden-caren-kiinteiston-voi-saada

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti