Lounais-Häme

Villa Edenin ovet eivät aukene

Villa Eden care oy:n toiminta-ajatuksena oli tuottaa lyhytaikaisia, kodinomaisia palveluja niitä tarvitseville entisen hotelli Rantasipin kiinteistössä Forssassa. Toimitusjohtaja Sinikka Lahdensivu kertoo nyt luopuneensa ajatuksesta käynnistää kohde Forssassa.

-Koko idea rahoitettiin maahanmuuttajilla ja varat riittivät näin pitkälle, joku toinen taho voi nyt tästä jatkaa, Lahdensivu kertoo.

Palvelukeskuksen taustalla on Kiinteistö oy Forssan Tammitalo. Sillä on käräjäoikeuden antama velkomustuomio Forssan Energia oy:lta lokakuulta ja Lindorff oy:lta heinäkuulta. Lisäksi sillä on protesti Sergel oy:lta lokakuulta.

 

Hotellin rakentaminen nykyiselle sijainnilleen aloitettiin 40 vuotta sitten. Hotelli- ja ravintolatoiminta Restel oy:n omistuksessa päättyi muutama vuosi sitten. Kiinteistö toimi vuoden 2015 lopulta Lahdensivun omistuksessa muutaman kuukauden ajan turvapaikanhakijoille tarkoitettuna hätämajoitusyksikkönä, mutta sopimus SPR:n kanssa päättyi tammikuussa 2016 neuvottelujen kariuduttua.

Sen jälkeen entistä hotellirakennusta on remontoitu palvelutaloksi.

-Kohdalleni osui onnettomuus, joka aiheutti useamman kuukauden sairasloman. Siitä aiheutunut asioiden mutkistuminen johti meidät etsimään mahdollisia aputahoja käynnistämiseen, Lahdensivu taustoittaa.

 

Alkujaan Villa Eden care ei rakentanut palvelujaan kunnan, vaan yksityisen käyttäjän tarpeiden varaan. Ajatuksena oli, että tämä voisi kunnan kotiin tarjoamalla palvelusetelillä ostaa tarvitsemansa hoivapalvelut myös Villa Edenissä väliaikaisessa kodissaan. Tämä olisi Lahdensivun mukaan ollut kunnalle huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin tehostetun valvonnan laitoshoito.

-Kun kuulimme Rimpikodon lakkauttamisesta, tarjosimme tilojamme myös Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymälle. Hykyn mukaan oli monta syytä, miksi meidän tiloja ei voitaisi käyttää. Perusteita pyytäessämme niitä ei kuitenkaan koskaan avattu.

 

Palveluohjauksen päällikkö Marjatta Palojärvi FSHKY:stä oli mukana neuvotteluissa. Hänen mukaansa hykyllä ei ole tarvetta palveluille, joita Villa Eden care pystyi tarjoamaan.

-Neuvottelujen perusteella heillä ei ole aluehallintoviraston myöntämää lupaa ympärivuorokautiseen tehostettuun palveluasumiseen. Jos he sellaista palvelua pystyvät tarjoamaan, mikään ei estä hyvinvointikuntayhtymää ostamasta sitä. Tilojen vuokraamista ei näillä taloudellisilla resursseilla ole harkittu, Palojärvi kertoo.

Lahdensivun mukaan hotellikiinteistö ilman merkittäviä kunnostustöitä ei täytä tehostetun valvonnan lupaedellytyksiä. Tästä syystä yrittäjä yhdessä Avin lupatarkastajien kanssa päätyi ratkaisuun, että Villa Eden care aikoi tarjota terveyspalvelujen alaista kotisairaanhoidon palvelua kohderyhmänään esimerkiksi kotona omaishoidon piirissä olevat. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti