Lounais-Häme

Villaisen lämmin tervetulotoivotus

Eläkeläisopettajien yhdistys Lounais-Hämeen Huuhkajat ry neuloo ja lahjoittaa sinivalkoisia pipoja tänä vuonna syntyville vauvoille Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella.

Suomi 100 -kampanjapipo juhlistaa Suomen merkkivuotta.

Senioriopettajien seudullinen yhdistys lahjoitti ensimmäiset 50 sinivalkoista vauvapipoa Forssan neuvolassa jo vuodenvaihteessa ja keskiviikkona 76 lisää. Tämä 126 kappaleen määrä riittää vain alkuvuodeksi, sillä Forssassa, Humppilassa, Jokioisilla, Tammelassa ja Ypäjällä syntyy tilastojen mukaan osapuilleen 250 lasta vuodessa.

– Sitten neulomme lisää, sanoo Pirkko-Liisa Honkavaara Lounais-Hämeen Huuhkajista (LouHu).

– Toivotaan, että lapsia syntyisi enemmänkin, sitten teemme pipojakin enemmän, tuumii Kirsti Kyttälä.

Neuvolan terveydenhoitajia ja senioriopettajia hymyilyttää mahdollisuus, että pipot innostaisivat lapsentekoon. Neuvolan terveydenhoitajat välittävät pipot vauvojen koteihin.

– Pipot ovat saaneet oikein iloisen vastaanoton. Vanhemmat ovat kehuneet, että on hyvin tehtyjä pipoja, sanoo terveydenhoitaja Niina Aaltonen.

Paikalliset eläkeläisopettajat innostuivat ideasta luettuaan Aamulehdestä, kuinka Pirkanmaalla vastasyntyneille lahjoitetaan pipoja.

Huuhkajien neulekerho innostui haasteesta. Kerhossa on 7–8 aktiivia, jotka ovat houkutelleet kampanjaan myös ystäviään ja tuttaviaan. Pipoja vastaanottaa Forssan Lankapiste, josta on myös jaossa neuleohjeita.

Sinivalkoisen vauvanpipon saa tehdyksi yhden illan aikana. Yhteen pipoon hupenee noin 20 grammaa lankaa. Ohjeita ja tietoja kampanjasta on LouHun kotisivun (lhhuuhkajat.net) ajankohtaista-osiossa.

– Pipojen tekeminen on tosi mukavaa ja rentouttavaa, Pirkko-Liisa Honkavaara sanoo.

– Toivoisi, ettei tämä loppuisikaan, Kirsti Kyttälä jatkaa.

– On eläkeläiselle puuhaa, kiittää Honkavaara. Kyttälä muistuttaa, että kampanja on mieltä lämmittävää hyväntekeväisyyttä.

Senioriopettajien oma yhdistys Lounais-Hämeen Huuhkajat perustettiin lokakuussa 2014. Yhdistyksessä on noin 70 jäsentä. Neuletiimi kokoontuu kuukausittaiseen tapaamiseensa torstaina 2.2. klo 13 Prisman kahvilassa vaihtamaan kuulumisia ja neulemalleja. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic