Lounais-Häme

Villasukkaa pukkaa ammattimiehille - jo viisi lahjoitusta palokunnille ja vapaapalokunnille

Facebookiin perustettiin keväällä ryhmä Saapassukkia ammattimiehille. Sen tarkoituksena oli koota yhteen lounaishämäläiset neulojat, jotka haluavat lahjoittaa sukkia palokunnille ja vapaapalokunnille. Sukilla kiitetään auttamistyöstä.

Miten neulominen on edennyt, ryhmän perustajajäsen Anne Häihälä?

-Ryhmässä on 150 jäsentä ja aktiivineulojia meillä on nyt 30. Kaukaisimmat neulojat ovat Uudestakaupungista ja Vantaalta. Mukana hommassa on myös lankojen lahjoittajia.

Moniko palokunta tai vapaapalokunta on jo saanut sukkia sammutussaappaisiinsa?

-Ypäjälle annoimme 12 paria, Jokioisiin 10 paria, Loimaalle 20 paria ja Kuumaan 10 paria. Humppilan 14 paria toimitetaan perille torstaina.

Kuinka kauan sukkia vielä neulotaan?

-On ajateltu niin kauan neuloa, kun tarvetta on. Sukkia toimitetaan seuraavaksi Matkun, Suonpään ja Forssan suuntaan. Koskelta olemme odotelleet sukkakokolistaa.

Millaiset sukat pitää sammutussaappaissa olla?

-Langan pitää olla vahva villasekoite. Villa eristää sekä kuumuutta että kylmää. Varrella pitää olla mittaa vähintään 25 senttiä, jotta se pysyy saappaassa paikallaan.

Miten sukat saa mukaan keräykseen?

-Meille voi laittaa viestiä Saapassukkia ammattimiehille -ryhmässä Facebookissa tai sitten jättää niitä Vieraankiven Tiinalle Jokioisten Intalan palvelukeskukseen tai Ypäjän Annantien liikekeskukseen. Yksi aktiivi ottaa niitä vastaan myös Ypäjän Osuuspankissa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic