Lounais-Häme

Ville Haapasalo on uusi Muumipappa – suomenkieliset Muumit saavat uudet äänet suomalais-brittiläisessä tuotannossa

Uutta suomalais-brittiläista tuotantoa on tekemässä muun muassa Late Lampaan animaatioguru, sekä Oscar- ja Emmy-palkittuja tähtiä.
Viime aikoina varsinkin matkailuohjelmissa esiintynyt Ville Haapasalo on Muumipapan ääni uudessa Muumilaakso-sarjassa. Arkistokuva: Terho Aalto

Helmikuussa televisioon tulevan Muumilaakso-sarjan suomenkieliset ääninäyttelijät on julkistettu.

Tove Janssonin luomat muumihahmot päivittyvät nykypäivään nimekkäiden näyttelijöiden johdolla.

Muumipeikon äänenä kuullaan koomikko näyttelijä Joonas Nordman, Muumipappana esiintyy näyttelijä ja matkailuohjelmia tehtaillut Ville Haapasalo ja Muumimammalle äänensä antaa näyttelijä Satu Silvo.

Muut ääninäyttelijät ovat Niiskuneiti Alina Tomnikov, Pikku Myy Kiti Kokkonen, Nuuskamuikkunen Olavi Uusivirta ja Nipsu Markku Haussila.

Nuoren Muumipeikon roolin omaksunut Joonas Nordman sanoo olevansa uudesta työstä hyvin innoissaan.

– Muumihahmot ja -tarinat ovat ensimmäisiä, joihin lapsuudessa muistan tutustuneeni. Tarinoissa viehätti jo nuorena koko Janssonin luoman maailman persoonallisuus sekä se, että niissä käsitellään vaikeitakin aiheita, kuten yksinäisyyttä ja pelkoja. Mukana on kuitenkin aina rutkasti lämpöä, Nordman sanoo Ylen tiedotteessa.

Muusikko Olavi Uusivirta kertoo Nuuskamuikkusen olevan unelmarooli kahdellakin tapaa.

– Toisaalta se on yksi varhaisimmista lapsuuteni ”sankareista” ja erottamaton osa usean perättäisen sukupolven kollektiivista kulttuuriperimää. Toisaalta itse hahmossa on jotain erityisellä tavalla kutsuvaa ja kysymyksiä herättävää. Nuuskamuikkusen olemukseen kiteytyy monin paikoin juuri se vapaudenkaipuu, joka täällä oravanpyörän uumenissa meitä aika ajoin pistelee kylkeen. Pitäisikö luopua kaikesta omaisuudesta, pakata matkaan vain teltta ja huuliharppu ja ryhtyä onnen kulkuriksi? Uusivirta pohtii.

Muumilaakso (Moominvalley) on suomalais-brittiläinen yhteistuotanto, jonka maailmanlaajuinen ensiesitys on keväällä 2019. 13-osaisen sarjan takana on suomalainen tuotantoyhtiö Gutsy Animations.

Sarjan luova johtaja on Marika Makaroff ja sen brittitiimiin kuuluvat mm. Wallace & Gromit -suosikkisarjasta tuttu Oscar-palkittu ohjaaja Steve Box ja Late Lammasta tehnyt animaatioguru John Woolley. Tekijätiimiin kuuluvat myös Emmy-palkittu kirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler.

Sarjan alkuperäismusiikista vastaavat Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen, ja sarjassa kuullaan musiikkia myös Columbia Recordsin ja Sony Music Entertainmentin kansainvälisiltä artisteilta.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic