Lounais-Häme

Ville Into palaa juurilleen

 

Forssan Suupparit käynnistää edustusjoukkueensa osalta pitkän tähtäimen projektin. Sen tavoitteena on nousu salibandyn toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Divariin ja paikan vakiinnuttaminen siellä.

Projektia lähdetään toteuttamaan ajamalla omia junioreita edustusjoukkueeseen ja kehittämällä pelaajia yksilöinä. Yhtenä tärkeänä lenkkinä projektissa on uudistunut valmennus, jonka veturina toimii tuttu paluumuuttaja Ville Into.

Into, 37, muistetaan takavuosien FoSu-kapteenina. Viimeiset kolme kautta Into on valmentanut loimaalaista Leiskua 2. divisioonassa. Loimaan-kausia Into kuvailee hienoiksi ajoiksi, mutta tulevaa mies odottaa innolla.

-Nyt tullaan eri ympäristöön vanhaan kotiseuraan, mutta ei se lisäpaineita tuo. Osaltaan tilannetta rauhoittaa sekä valmennuksen että pelaajien näkökulmasta se, ettei joukkueella ole suoranaisia nousupaineita, vaikka toki nousu otetaan vastaan jo ennen vuotta 2020, jos se tulee.

-Olen kehittynyt valmentajana ja haluan edelleen kehittyä. Kotiseuran valmentaminen on yhden unelman täyttymys, Into kuvailee.

FoSulla ei ole vielä yhtään pelaajasopimusta ensi kaudelle, mutta olettaa voi, että runko koostuu viime kaudella pelaajista. Paluumuuttajiakin voi olla tulossa, sillä Inton mukaan neuvotteluja käydään paitsi viime kauden pelaajien, myös Loimaalla viime kaudella pelanneiden kokeneiden, forssalaisyleisölle tuttujen miesten kanssa.

-Laitilan Juha, Mäkisen Tomi, Salomäen Ville, Anderssonin Juha, Prihtin Jarno ja Mäkeläisen Petri ovat nimiä, joiden kanssa tulevasta kaudesta neuvotellaan. Peten pelaaminen FoSussa on ensi kaudella mahdollista, mutta hän tehnee päätöksensä loppukesästä, Into kertoo.

Inton lisäksi varma nimi FoSun valmennustiimissä on toinen tuttu paluumuuttaja Sami Leikkilä, joka vastaa myös B-nuorten valmennuksesta. Tiimiin haetaan vielä kahta valmentajaa nuoria pelaajia kehittämään,neuvottelut tältä osin ovat käynnissä.

FoSu järjestää avoimen pelaajatarkkailun tryout -päivän lauantaina 6. toukokuuta. Sinne ovat tervetulleita niin viime kauden pelaajat kuin muutkin taitojensa näyttäjät. Valmistautuminen seuraavaan kauteen alkaa pian tryout-tapahtuman jälkeen. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic