Lounais-Häme

Vintage-palvelu laajeni Iittalaan ja Riihimäelle – Suosituimmat astiat liikkuvat nopeasti, jopa minuuteissa

"Palvelu on ollut todella suosittu, ja ihmiset ovat ottaneet hyvin vastaan mahdollisuuden myydä meille tarpeettomat astiansa."
Kahvikupit ja muut käytetyt Arabian astiat ovat erittäin kysyttyjä. Kuva: Terho Aalto
Kahvikupit ja muut käytetyt Arabian astiat ovat erittäin kysyttyjä. Kuva: Terho Aalto

Käytettyjä Iittalan ja Arabian astioita myyvä ja suuren suosion saavuttanut Vintage-palvelu on laajentunut lokakuun puolessavälissä Iittalan ja Riihimäen myymälöihin. Iittala-myymälöiden maaliskuussa lanseerattu Vintage-palvelu ostaa ja myy käytettyjä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita. Astioiden kunto tarkistetaan, ja myyntiin kelpaamattomat astiat toimitetaan kierrätettäväksi ja uudelleen hyödynnettäväksi.

Vintage-palvelun kautta voi kierrättää myös muiden valmistajien huonokuntoisia tai rikkimenneitä keramiikka- ja lasiastioita. Kierrätykseen tuotavat astiat hyödynnetään uudelleen rakennusteollisuuden materiaaleina, keramiikasta valmistetaan tiilissä käytettävää tiilijauhetta ja lasimurskaa käytetään eristemateriaalien valmistamisessa.

– Vintage-palvelu täydentää Iittalan ja Riihimäen myymälöitä. Palvelu on ollut todella suosittu, ja ihmiset ovat ottaneet hyvin vastaan mahdollisuuden myydä meille tarpeettomat astiansa. Hyllyillä käy melkoinen kuhina ja suosituimmat astiat liikkuvat nopeasti, jopa minuuteissa. Olemme myös huomanneet, että monet asiakkaat käyvät päivittäin kurkkaamassa vintage-valikoiman. Ihmiset haluavat kerroksellisuutta kattauksiinsa ja etsivät puuttuvia osia jo keräilemiinsä sarjoihin tai täydentävät kattausta kauniilla, vanhoilla osilla kuten sokerikoilla tai kastikekannuilla. Lisäksi Vintage tarjoaa mahdollisuuden kierrättää myös rikki menneitä astioita, Vintage-palvelusta vastaava Lotta Eskolin kertoo.

Verkkokauppapilotin kautta voi ostaa tuotteita

Samalla kun vintage-palvelu laajenee uusille paikkakunnille, lanseerattiin myös verkkokauppapilotti 15.10., jonka kautta on mahdollista ostaa vintage-tuotteita.

– Vintage-palvelu halutaan tuoda koko Suomeen, niillekin alueille, joilla ei ole omaa Iittalan myymälää. Olemme myös huomanneet, että eri astiasarjat kiinnostavat eri paikkakunnilla, Eskolin jatkaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic