Lounais-Häme Urjala

Vintagelasia Nuutajärvellä – Lasivitriini valtaa lauantaina pajan

Kymmenes vintagelasin tapahtuma levittäytyy historialliseen tilaan Nuutajärvellä.
Lasivitriini-tapahtumassa Urjalan Nuutajärvellä voi tehdä vintagelasilöytöjä ja täydentää omia kokoelmiaan käyttölasilla. Kuva: Tuomela Tapio
Lasivitriini-tapahtumassa Urjalan Nuutajärvellä voi tehdä vintagelasilöytöjä ja täydentää omia kokoelmiaan käyttölasilla. Kuva: Tuomela Tapio

Kymmenettä kertaa Nuutajärven lasikylässä järjestettävän Lasivitriini-tapahtuman valtteja ovat autenttinen ympäristö, mahdollisuus tavata tekijöitä ja taiteilijoita työhuoneissaan sekä monipuolinen ohjelma.

Lasikylään saapuu lasin, keramiikan ja korkealaatuisen designin myyjiä eri puolilta Suomea. Myyntipöydät on tällä kertaa asetettu historiallisen Paja-rakennuksen saliin. Näin yleisölle avautuu jälleen uusi tila Lasikylässä.

Tapahtuman hitti on kävijöiden omien esineiden tunnistus on Lasimuseo Prykärissä/Designmuseo Nuutajärvi.

Alan huippuasiantuntijat, Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto ja tutkija Hannele Viilomaa tunnistavat parin tunnin ajan kävijöiden esineitä maksutta. Tunnistettavaksi voi vielä enintään kolme esinettä per vieras.

Nuutajärven kyläyhdistyksen ylläpitämä Mahdollisten Aarteiden Kirppis on aina yllätyksiä täynnä. Heillä on myynnissä Nuutajärven asukkaille vuosien varrella kertyneitä lasitehtaalta hankittuja tuotteita.

Huutokaupassa väreilee hillitty jännitys. Hetkeen on yleensä valmistauduttu tutustumalla verkossa julkistettuun huutokauppalistaan.

Lasivitriini-tapahtumassa on vielä mahdollisuus tutustua ainutlaatuisen Why Not -näyttelyyn. Neljään eri tilaan levittäytyvä näyttely on tulos vuoden kestäneestä yhteistyöstä amerikkalaisen lasitaiteilijan Jonathan Cappsin kanssa.

Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 24.8.2019 klo 10–16

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat