Lounais-Häme Lounais-Häme

Vipinä- ja Visiitti-teemahankkeista lisävirtaa Lounais-Hämeen tapahtumiin: Hankkeet tuovat seudulle yli 150 000 euroa

LounaPlussan teemahankkeet kahmaisivat yli 150 000 euron tukipotin.
Leader Lounaplussalla on ollut aiemmin neljä teemahanketta, joiden jalanjäljissä Vipinä- ja Visiitti-hankkeet jatkavat. Aiemmat hankkeet ovat sisältäneet muun muassa yhteisten kokoontumistilojen kunnostamista. Kuva: Lassi Puhtimäki, Tapio Tuomela
Leader Lounaplussalla on ollut aiemmin neljä teemahanketta, joiden jalanjäljissä Vipinä- ja Visiitti-hankkeet jatkavat. Aiemmat hankkeet ovat sisältäneet muun muassa yhteisten kokoontumistilojen kunnostamista. Kuva: Lassi Puhtimäki, Tapio Tuomela

Maaseudun kehittämisyhdistys Leader LounaPlussa on saanut Hämeen ELY-keskuksesta viralliset päätökset kahden uuden teemahankkeen toteutumisesta. Aiheina uusissa teemahankkeissa ovat seudun uudet tapahtumat, lasten ja nuorten toiminta ja opintomatkat. Hankkeista hyötyy lähes 30 paikallista yhdistystä.

Vipinä- ja Visiitti-nimillä kulkevat teemahankkeet tuovat seudulle hiukan yli 150 000 euroa julkista tukea. Summa koostuu Euroopan Unionin, valtion sekä viiden kunnan tukieuroista.…Lounaplussalla on ollut tähän mennessä yhteensä neljä teemahanketta, jotka ovat sisältäneet esimerkiksi yhteisten kokoontumistilojen kunnostusta ja paikallishistorian tallentamista.

Yksi uuteen hankkeeseen mukaan lähteneistä yhdistyksistä on Jokioisten Koetus Juniorit, joka ulottaa pesäpallokoulutoimintansa Jokioisilta myös naapurikuntiin. Aikaa teemahankkeiden toteutukseen on ainakin vuoden 2021 loppuun asti.

– Teemahanke on yhdistyksille helppo juttu. LounaPlussa hoitaa kootusti hallinnoinnin ja asioi Ruokaviraston sähköisessä Hyrrä-järjestelmässä. Näin yhdistys voi keskittyä itse tekemiseen ja toimittaa vain pyydetyt asiakirjat, LounaPlussan hankeneuvoja Elina Hujanen sanoo.

Hankeneuvoja arvelee, että hankkeen toteuttamisen helppous onkin yksi syy siihen, miksi hankkeisiin lähti mukaan viisi kokonaan uutta yhdistystä, jotka eivät ole aiemmin toteuttaneet Maaseuturahaston hankkeita.

Uusissa hankkeissa talkoille ei kuitenkaan lasketa rahallista arvoa.

– Vaikka talkoilla ei ole rahallista arvoa teemahankkeissa, ovat ne silti erinomainen tapa lisätä yhteisöllisyyttä hankkeeseen liittyvässä toiminnassa, Hujanen muistuttaa.

Teemahankkeisiin ei pääse mukaan kesken hankkeen toteutuksen, vaan yhdistykset ovat valikoituneet mukaan aiemmin järjestetyn hakukierroksen perusteella. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic