Lounais-Häme Forssa

Viranhaltijapäätöksessä puutteelliset perustelut – Kaarisillan johtajan paikka uuteen hakuun

Hykyn yhtymähallitus kumosi viranhaltijapäätöksen puutteellisten perustelujen vuoksi.
Viksbergissä sijaitsevalle lastenkoti Kaarisillalle haetaan johtajaa, kun edellisen valinnan hykyn yhtymähallitus katsoi puutteellisesti perustelluksi. Kuva: Tapio Tuomela
Viksbergissä sijaitsevalle lastenkoti Kaarisillalle haetaan johtajaa, kun edellisen valinnan hykyn yhtymähallitus katsoi puutteellisesti perustelluksi. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä hakee jälleen johtajaa lastenkoti Kaarisiltaan. Johtajan paikka täytettiin syyskuussa viranhaltijapäätöksellä, mutta päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, jonka yhtymähallitus hyväksyi siltä osin, että viranhaltijapäätös kumottiin puutteellisten perustelujen vuoksi. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Valinnan teki perhepalveluiden palvelualuejohtaja Riikka Lammintausta-Mäkelä yhdessä lastensuojelun päällikkö Maija Kandolinin kanssa. Kumpikin arvioi, että tehtävään valittu Katja Himanen on ansioituneempi kuin toinen haastatteluun kutsuttu, valituksen tehnyt henkilö.

– Valituksen tehneellä henkilöllä on myös hyvä työkokemus, mutta valitsin tehtävään mielestäni soveltuvampana henkilönä Katja Himasen, joka täytti vaatimukset. Hänellä on pitkä työkokemus lasten ja perheiden kanssa, muun muassa terveydenhoitajana ja perhetyöntekijänä. Himasella on alempi korkeakoulututkinto ja hän on toiminut Kaarisillan johtajan sijaisena helmikuusta 2018 yhtäjaksoisesti syyskuusta 2018, Lammintausta-Mäkelä kertoo.

– En ollut läsnä kyseisessä yhtymähallituksen kokouksessa, mutta käsitykseni mukaan minun olisi pitänyt avata paremmin päätöstä siitä, mihin Himasen valinta perustui, hän jatkaa.

Himanen sijaisti Elina Latvalaa, jonka tehtävänkuvaa laajennettiin vuonna 2017 organisaationmuutoksen yhteydessä. Latvala oli välillä palkattomalla virkavapaalla ja irtisanoutui Kaarisillan johtajan tehtävästä syksyllä 2019.

Lastenkodin johtajan virka avattiin 23. joulukuuta uudelleen julkisesti haettavaksi. Hakuaika virkaan päättyy 10. tammikuuta klo 15. Haastattelut pidetään 14. tammikuuta. Toistaiseksi tehtävää hoitaa johtajan sijaisena Katja Himanen.

– Uuden johtajan valinta tapahtuu viranhaltijapäätöksellä ja toivottavasti mahdollisimman nopeasti, vielä tammikuun aikana, Lammintausta-Mäkelä kertoo. Hän vakuuttaa, että kuka tahansa kelpoisuuden täyttävä voi tulla virkaan valituksi.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva sosiaali- tai terveysalan korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Tehtävän hoitaminen edellyttää soveltuvuutta vaativaan asiakas- ja verkostotyöhön, hyviä neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja sekä palvelujärjestelmän osaamista. Hyviä tiimityötaitoja arvostetaan.

Tehtävän hoitamiseksi edellytetään kokemusta lastensuojelu- sekä esimiestyöstä. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic