Lounais-Häme Forssan seutu

Visiitteihin ja vipinään rahaa – LounaPlussa tukee opintomatkoja ja lasten ja nuorten toimintaa

Hankkeiden kokonaiskustannukset voivat olla 1 000–7 000 euroa, ja tukea myönnetään 80 prosenttia kustannuksista.
LounaPlussan hankkeita esiteltiin Leader-kahvilassa Jokioisten nuorisotilassa. Hankkeista keskustelivat Eija-Liisa Lehto, Marica Seutu, Elina Hujanen, Tuula Kallioinen, Merja Rämö ja Sanna Ståhlström. Kuva: Tapio Tuomela
LounaPlussan hankkeita esiteltiin Leader-kahvilassa Jokioisten nuorisotilassa. Hankkeista keskustelivat Eija-Liisa Lehto, Marica Seutu, Elina Hujanen, Tuula Kallioinen, Merja Rämö ja Sanna Ståhlström. Kuva: Tapio Tuomela

Onko yhdistyksesi lähdössä opintomatkalle tai suunnitteletko uusia tapahtumia tai toimintaa lapsille ja nuorille? Silloin kannattaa hakea rahoitusta LounaPlussa ry:ltä, joka on avannut kaksi teemahankehakua rekisteröityneille yhdistyksille.

– LounaPlussa rahoittaa Visiitti-teemahankkeessa yhdistysten opintomatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Tavoitteena on, että yhdistykset luovat uusia toimintamalleja ja kumppanuuksia. Ne voivat myös kehittää uutta kansainvälistä toimintaa, toteaa hankeneuvoja Elina Hujanen LounaPlussalta.

Rahoitettavat kustannukset voivat olla matkakuluja, kuten laiva- tai lentoliput ja majoitus. Opintomatkasta on laadittava suunnitelma ja raportti.

– Vipinä-teemahankkeessa rahoitamme alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua uutta toimintaa sekä uusia tapahtumia. Kustannukset voivat olla palkkoja, ostopalveluja puhujien tai esiintyjien hankkimiseen tai tapahtuman järjestämisen, markkinoinnin ja koordinoinnin kuluja. Lapsille ja nuorille aloitettava toiminta voi olla esimerkiksi kerhotoimintaa, Hujanen kertoo.

Hakemukset jätettävä 15.3.2020 mennessä

Hankkeiden toiminnan tulee olla kaikille avointa. Rahoitettavaa toimintaa voi toteuttaa vuoden 2021 loppuun asti. Hujanen vinkkaakin, että opintomatkan ehtii tehdä vielä vaikkapa kesällä 2021.

Hankkeiden kokonaiskustannukset voivat olla 1 000–7 000 euroa, ja tukea myönnetään 80 prosenttia kustannuksista.

– Tuki tulee EU:n maaseuturahastosta, valtiolta ja seudun kunnilta. 20 prosenttia jää yhdistyksen omaksi rahoitusosuudeksi, jonka tulee olla rahallinen.

Hujanen kertoo, että hakemukset tulee jättää 15.3.2020 mennessä. LounaPlussan hallitus päättää rahoitettavista hankkeista kokouksessaan 2.4.2020.

– Mukaan kannattaa hakea, sillä esimerkiksi edelliseen teemahankkeeseemme pääsi mukaan yli 30 yhdistystä. Tuimme harrastushankkeita, ja kokonaiskustannukset olivat 130 000 euroa, josta tuki kattoi tällöin 75 prosenttia. LounaPlussa pyörittääkin Forssan seudulla valtakunnan suurimpia teemahankkeita, Hujanen sanoo.

Osallistuminen on tehty helpoksi

Hujanen toteaa, että teemahankkeisiin osallistuminen on tehty yhdistyksille mahdollisimman helpoksi.

– LounaPlussa tarjoaa matalan kynnyksen hankemuodon, sillä olemme koko ajan yhdistysten rinnalla. LounaPlussa vastaa toiminnan hallinnoinnista sähköisen Hyrrä-järjestelmän kautta.

 


”LounaPlussa tarjoaa matalan kynnyksen hankemuodon, sillä olemme koko ajan yhdistysten rinnalla.”


 

LounaPlussa esittelee toimintaansa ja avoinna olevaa hankehakuaan Leader-kahviloissa Forssan seudun viidessä kunnassa. Tilaisuus on jo pidetty Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla ja Ypäjällä. Humppilassa kokoonnutaan nuorisotilassa 20.2. kello 16.

– Leader-kahvilat ovat olleet vireitä tilaisuuksia, ja olemme käynnistäneet uusien hankkeidemme haun luottavaisin mielin. Toivomme myös kuulevamme tilaisuuksien osallistujilta kehittämisideoita, Hujanen sanoo. FL

Lue myös:  Uusi hanke kaupunkiseudun elinvoimalle, Forssan Yrittäjille LounaPlussa-rahaa

Luitko tämän?  Tarvetta laiturille, nuotiopaikalle, opasteille? Reitistö-hankkeella kohennetaan Forssan seudun luontokohteiden vetovoimaa

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic