Lounais-Häme

Vispilä liikkeelle lennokkaasti

Pitkänlinjan ravintola-ammattilaisten Tiina ja Veli-Matti Kosken sekä Krista Mänttärin lähiruokaan panostava ravintola Vispilä Hämeentien varrella Forssan ydinkeskustassa on saanut lentävän lähdön. Vappu, äitienpäivä ja aurinkoinen kevätsää ovat saaneet asiakkaat liikkeelle.

-Asiakkaat ovat ymmärtäneet, ettei ajoitus ole ollut aina napissa mutta kohta askelmerkit ovat paikallaan. Kymmenen euron kotiruokalounaan suosio on meidät kyllä yllättänyt, sanoo Mänttäri.

Tiina Koski arvioi, että suosiota lisää sekin, että kotiruokalounas tarjoillaan ravintolasalissa piirongin päältä. Näin se soveltuu myös kiireisille lounastajille, joilla on ehkä vain puolen tunnin lounasaika.

 

Kaikkiaan Vispilä työllistää tällä hetkellä 15 tekijää. Keittiövastaavaksi Mänttäri toi mukanaan Keskuskadulla suljetusta Köökistä Liisa Mannisen. Etsinnässä on vielä muutama tekijä salin puolelle. Kolmikko pohtii, että muodikkaat kokkisarjat ovat nostaneet ravintolakeittiöiden suosiota työpaikkana niin paljon, että pyrkijöitä hellan ääreen on ollut enemmän kuin salin puolelle.

Vaikka kiire ja pitkät työpäivät ovat leimanneet alkuviikkoja, väsymys ei näy kolmikon kasvoilta. Into on kova.

-Me emme ole ensimmäistä kertaa hevosen kyydissä. Tätä on myös yrittäjän arkea mutta työtä on mukava tehdä, Mänttäri sanoo.

Apua salin täyttämiseen on tuonut myös mahdollisuus pöytien nettivaraukseen.

-Tosin emme anna kaikkia pöytiä nettivaraukseen, joten vapaita pöytiä voi kysellä vaikka nettivauraussivulla näyttäisi olevan täyttä, Tiina Koski sanoo.

Vispilässä on ravintolasalissa noin sata asiakaspaikkaa, alakerran tilauskapakassa noin sata asiakaspaikkaa ja terassilla viitisenkymmentä asiakaspaikkaa.

 

Vispilän ala carte -listalla suurimmat suosikit ovat olleet päivän kala sekä pippuripihvi. Ravintola panostaa lähiruokaan ja hyviin raaka-aineisiin. Nokkoset Kosket ovat keränneet kotoaan Kaukjärven rannasta ja lipstikat tuo keittiöön puolestaan Mänttäri. Lisäksi panostetaan sesonkiin liittyviin raaka-aineisiin. Nyt alkaa käsillä olla mm. korvasienikausi. Vispilä nostaa esiin myös perinneruokia. Pylsyn tuloa ruokalistalle suunnitellaan.

Vispilällä on myös korkeatasoinen viinilista. Arvoviinien hinnoittelu on pidetty kohtuudessa. Jatkossa on luvassa myös teemailtoja viinille. Lisäksi kysyntää on myös viski-illoille. Teemailtojen järjestäminen ei ole ajankohtaista aivan alkukahinoissa.

Tiina Koski sanoo catering-palveluiden kuuluvan Vispilän tarjontaan. Hän uskoo seutukunnan yrityksistä löytyvän kysyntää palvelulle. Tilauksia on jo nyt kesän jokaiselle viikonlopulle.

-Vaikka meillä on suuri keittiö, ei silläkään ole tilaa liikaa, koska käsittelemme raaka-aineet alusta alkaen itse ja se vaatii tilaa. Leivomme myös itse omat leipämme, Veli-Matti Koski sanoo.

Vispilä sijaitsee Forssan keskustassa parhaalla paikalla. Paikassa on toiminut aikanaan legendaarinen Loukku sekä pitkään myös Rosso. Tila on käynyt lävitse melkoisen muodonmuutoksen. Suurin muutos salissa on lasketun katon purkaminen. Ravintolatila on viihtyisän avara ja puhdaslinjainen. Sekin välittää Vispilän rentoa meininkiä. FL

Vispaaminenlaajenemassa mahdollisesti Lahteen
Vispilän kolmikolla on vauhti päällä. Vaikka Vispilä on ollut Forssassa auki vasta pari viikkoa, kolmikolla on jo suunnitelmissa avata uusi Vispilä seuraavaksi Lahteen. Sopivan liiketilan etsintä on parhaillaan käynnissä. Vispilä-konsepti nojaa voimakkaasti hyvin valmistettuun lähiruokaan ja -raaka-aineisiin.Kolmikkoa ei kiinnosta tässä vaiheessa uuden ravintolan perustaminen esimerkiksi Helsinkiin tai Tampereelle, koska alan kilpailu on kyseisissä kaupungeissa erittäin kovaa. Vispaamisessa halutaan säilyttää rauhallisuus. Käynnistyneen tilikauden liikevaihdoksi Vispilä on asettanut 800000 euroa.Vispilä on auki maanantaista torstaihin kello 11-21, perjantaisin kello 11-23 ja lauantaisin kello 12-23Sunnuntaisin Vispilä on hiljaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic