Lounais-Häme

Vispilan terassi täyttyi ääriään myöten

 

Vispilän terassilla ei tarvinnut lauantaina kysellä, saako sisälle tulla bikineissä. Kyllä sai.

Kyse oli nimittäin uimapukunäytöksestä. Oli bikineitä, kokouimapukuja ja ranta-asuja. Muotivärien skaala oli laaja. Mallien päällä oli muun muassa maastonvihreää sekä neon oranssia ja vihreää. Myös merihenkisyys näkyi uimapuvuissa.

Osa oli olkaimetonta, osa olkaimellista, osassa oli niskalenkki.

-Bikineitäkin löytyy nykyisin kaikenlaisia kokoon katsomatta, Liivikeskuksen yrittäjä Anu Niemi kertoi terassin laidalta.

Niemen mukaan bikineitä käyttävät ovat useimmiten nuoria; aikuinen nainen valitsee kokouimapuvun peittämään elämän muokkaamia kurveja.

-Tässä Tarjalla on naisellisia muotoja korostava turkoosi uima-asu, tilaisuuden juontaja Jarmo Palomäki liehitteli terassipöytien välissä keimaillutta Tarja Söyrinkiä.

Malleilla oli myös koruja. Niemi sanoi valinneensa värikkäitä koruja näytökseen. Hänen mukaansa korut kuuluvat ranta-asuun varsinkin ulkomailla.

-Osa uimapuvun ostajista ei käy ollenkaan uimassa. He viihtyvät pelkästään rannalla, joten korut eivät haittaa, Niemi tiesi.

Idea uimapukunäytökseen syntyi keväällä, kun Niemi istui tyttärensä kanssa Vispilän terassilla. He hoksasivat, että paikkahan on mainio muotinäytökselle.

-Meillä oli viime vuonna uimapukunäytös Kukkamarkkinoilla ja siitä tykättiin, vaikka ilma oli silloin kylmä ja vettä satoi, Niemi muisteli.

Suomen sää on haastava, uimapukujen myyjä tietää.

-Nämä on näitä Suomen kesäjuttuja, Niemi hymähti pitkän sadejakson jälkeisessä auringonpaisteessa.

Tänä vuonna Niemi oli valmistautunut säähän. Hän oli varannut Vispilän alakerran, entisen diskon, siltä varalta, että lauantainakin sataisi. Alakertaan ei tarvinnut mennä.

Uimapukunäytöksen taustamusiikista huolehtivat Marko Simi ja Sini Anttila. Uimapukumalleina oli kuusi forssalaista naista.

-Mallit ovat iältään parikymppisestä viisikymppisiin ja kaikki ovat sinut vartalonsa kanssa, Niemi kehui.

Yhtään miesmallia ei lavalla valitettavasti nähty, mutta se johtui miesten uimahousujen pienestä valikoimasta Liivikeskuksen liikkeessä, ei miesten unohtamisesta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic