Lounais-Häme

Voima altavastaaja välierissä

Futsal

Somero

Someron Voima on ison haasteen edessä Futsal-Liigan välierissä. SoVo saa vastaansa runkosarjan ykkösen Sievi FS:n, joka on vienyt lajin Suomen mestaruuden viime ja edelliskeväänä.

– Luottavaisin mielin lähdemme sarjaan, vaikka olemme altavastaajia. Parhaamme yritämme, toteaa Voiman joukkueenjohtaja Jarkko Ihalainen klassiseen tyyliin.

Sievi päihitti puolivälierissä FC Kemin otteluvoitoin 3–0, SoVo teki saman tempun Ilvekselle. Vaikka Voima on päässyt hyvään iskuun, Sievi on välieräparin ennakkosuosikki muutenkin kuin viime vuosien mestaruuksiensa johdosta.

Liukas Sievi osaa pelata SoVoa vastaan. Voima on kuusivuotisen pääsarjahistoriansa aikana voittanut Sievin vain kahdesti.

– Sievillä on välierissä kotietu, emmekä ole pystyneet voittamaan kertaakaan joukkuetta heidän kotikentällään. Eikä se ole oikeastaan ollut lähelläkään. Kerran ainakin pitäisi pystyä ottamaan voitto vieraissa, mikäli mielimme jatkaa loppuotteluihin, Ihalainen kertoo.

Sievi on vaikea voitettava. Ihalaisen mukaan joukkueella on kaksi erittäin hyvää kenttää. Sievillä on hyvin erilaisia pelaajia, joita on vaikea pidellä.

Voiman on onnistuttava erinomaisesti puolustuspelaamisessaan, jos se haluaa yllättää Sievin.

– Meidän täytyy luottaa omaan juttuumme. Saimme puolustuspelimme toimimaan Ilves-sarjassa. Jos se toimii yhtä hyvin Sieviä vastaan, meillä on mahdollisuuksia. Maalejahan meidän porukkamme osaa tehdä.

Välieräsarja ratkeaa kolmesta voitosta. Pelit alkavat ensi viikon lauantaina Ylivieskan jäähallissa ja jatkuvat maanantaina Loimaan liikuntahallissa, jonne Voima joutui monitoimihallista evakkoon pelaamaan ensimmäisen kotipelinsä. Kolmas ottelu on taas keskiviikkona Ylivieskassa. Mahdolliset lisäpelit pelataan viikonvaihteessa Somerolla ja Ylivieskassa.

– Tahti on tiukka, mahdollisesti viisi peliä kahdeksassa päivässä. Pidän ensimmäistä peliä Ylivieskassa erittäin tärkeänä. Jos pystymme voittamaan sen, siirtyvät kaikki paineet Sieville, Ihalainen sanoo.

pudotuspelit ovat nyt maajoukkuetauolla. Kolmen viikon paussi tuli harmittavaan saumaan, sillä Voima oli saanut hyvän vireen päälle ja puolustuksen toimimaan.

Kevään venyminen päällekkäin jalkapallokauden kanssa toi myös hankaluuksia.

– Emme saa Xhevdet Gelaa välieriin, koska hän pelaa jo jalkapalloliigaa IFK:n kanssa. Myös muutaman muun jalkapallokauden aloittaneen pelaajan kanssa on ollut ongelmia, koska he ovat saaneet jalkapallotreeneissä kolhuja, eikä ole varmaa, pystyvätkö he jatkamaan meidän kanssa välieräpeleihin, Ihalainen sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic