Lounais-Häme

Voima palasi väkevästi Kolmoseen

Someron Voima palasi kahden Nelosessa pelaamansa kauden jälkeen täksi kaudeksi takaisin miesten Kolmoseen. Joukkueen kevätkausi Länsi-Suomen piirin lohkossa sujui vähintäänkin tyydyttävästi.

Kevätkierroksen kolmestatoista ottelustaan Voima saalisti seitsemän voiton, kahden tasapelin ja neljän tappion saldollaan 23 pistettä, jotka oikeuttavat sarjan puolivälissä neljäntoista joukkueen lohkossa puolivälin yläpuolelle, kuudenteen sijaan.

Nousuun oikeuttava kärkipaikka on somerolaisilta kuuden pisteen päässä ja kakkospaikalle on matkaa vain kaksi pinnaa, kun taas putoamisviivaan on jo turvallisen tuntuinen yhdeksän pisteen hajurako.

– Kotivoitto (2-0) kevätkierroksen päätöspelissä (Salon) Wilppaasta oli meille erittäin tärkeä. Ero putoamisviivaan venähti sen verran suureksi, että käytännössä ensi kauden Kolmosen paikkamme alkaa olla varma jo tässä vaiheessa kautta, Voiman luottotoppari ja pelaajavalmentaja Pablo Gomez-Marttila iloitsi tasapainoisen somerolaisesityksen jälkeen.

Wilpasta vastaan Voima sai jopa kauden suurimman murheenkryyninsä, puolustuspelaamisen, hyvännäköiseen kuosiin. Maaleja joukkue on latonut lohkon kärkitahtiin, mutta myös oma verkko on heilunut turhan usein. Seitsemästä voitosta huolimatta Wilpas oli vasta toinen vastustaja, jonka Voima onnistui jättämään nollille.

 

Voiman kokoonpanon runko muodostuu pitkälti samoista pelaajista, jotka viime kaudella jyräsivät ylivoimaiseen lohkovoittoon Nelosessa. Tuolloin yli kolmekymmentä maalia paukutellut nigerialaislähtöinen John George Digha on maalannut Kolmosen alkukaudellakin viidesti.

Häntäkin useammin, kuudesti, maalinteossa on onnistunut Voiman pitkäaikainen luottopelaaja Mikko Halonen.

Kun vielä nigerialaistaustauiset Alimamy Jalloh, Kalie Jalloh – jotka eivät ole sukua toisilleen – sekä tämän kauden todellinen tulokaslöytö, 34-vuotias argentiinalainen Nicholas Brain, ovat maalanneet neljä kertaa kukin, somerolaisjoukkueen ratkaisijapotentiaali lepää vastustajien kannalta hankalan leveällä rintamalla.

– Itselleni suurin positiivinen yllätys tämän kauden joukkueessa on ollut Brain, joka varsinkin kesän edetessä on ollut kentällä täysin pitelemätön. Maaliensa lisäksi mies on ollut syötöillään ja hankkimillaan rangaistuspotkuilla pohjustamassa monia meidän maaleistamme, Voiman manageri Tuomo Lehtinen sanoo.

Toinen mainiosti joukkueeseen kotiutunut tulokas on takuuvarma laitapuolustaja Teemu Keisanen. Hän, kuten suurin osa Voiman nykyjoukkueen rungosta on aiemmin pelannut useita kausia pääkaupunkiseudun eri joukkueissa, pääosin Kakkosen tasolla.

 

Kesätauon aikana Voiman riveihin on palaamassa toistakymmentä vuotta Somerolla sekä jalkapalloa että futsalia luottorooleissa pelannut taiturimainen keskikenttäpelaaja Benjamin Westö.

– ”Benin” tulo vahvistaa keskikenttäämme entisestään ja tuo tervetullutta leveyttä hieman kapeaan materiaaliimme. Muuten emme ole aktiivisesti hakemassa joukkueeseen täydennyksiä, ellei nyt sitten oikein pahaa loukkaantumissumaa tule syyskaudella eteen, Lehtinen kertoo.

Gomez-Marttilan tavoin Lehtinen on jokseenkin varma, että seuran päätavoite, Kolmosen sarjapaikan säilyttäminen, alkaa olla plakkarissa.

Sarjan terävin kärki, nousijan paikkaa myöten, ei sekään ole kaukana edellänne?

– Kyllähän tosiasia kuitenkin on edelleen se, että kauteen vahvimmin satsanneet ja suurimmin odotuksin nousua tavoittelemaan lähteneet (Rauman) Pallo-Iirot, FC Åland ja ehkä myös Maskun porukka, ovat edellytyksiltään meitä niin paljon edellä, että melkoisia ihmeitä pitäisi sattua, että niiden edelle kiilaisimme, Lehtinen toteaa realistina.

Jos tuollainen tilanne kuitenkin tulisi loppukaudella eteen, niin managerin mukaan siinä tapauksessa pitäisi ottaa seuran resurssit jatkon ja mahdollisen nousun osalta uudelleen mietintämyssyn alle.

– Mielestäni jo nykyinen menestyksemme on ollut lähtökohtiin nähden erittäin hyvä. Aloitimme kauteen valmistautumisen aika myöhään, pelasimme vain muutaman harjoituspelin, emmekä kauden aikanakaan harjoittele kovin useasti koko joukkueen voimin.

Se on joka tapauksessa selvää, että syyskauteenkaan somerolaisjoukkue ei lähde puolivaloilla, vaan pyrkii koko ajan kehittämään joukkuepelaamistaan kaikilla osa-alueilla.

– Joukkueessamme on todella laadukkaita yksilöitä, mutta juuri tuon melko vähäisen yhteisharjoittelun vuoksi pelimme yleensä paranee kauden edetessä. Se on nytkin odotuksena ja toiveena, onpa lopullinen sijoituksemme sitten mikä hyvänsä, Lehtinen ennakoi loppukautta.

 

Voima on saanut pitkään kantaa ”muukalaislegioonan” leimaa ja tuskin pääsee siitä irti ennen kuin kenties joskus hamassa tulevaisuudessa.

Seuran junioritoiminta on viime vuosina saanut uutta puhtia, kun valaistu ja hiljattain täyteen mittaan laajennettu tekonurmikenttä on alkanut vetää entistä enemmän harrastajia lajin pariin.

Lehtinen muistuttaa, että Somerolta on toki jo aiemminkin kasvanut omasta juniorikaartista pelaajia aikuisten sarjoihin, mutta suurin osa heistä on joutunut lähinnä opiskelujen ja töiden vuoksi etsimään pelipaikkansa muilta paikkakunnilta. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic