Lounais-Häme

Voiman nyrkkeilyjuhlat jatkuivat Hopeahanska-turnauksella

Someron Voiman juhlateemainen nyrkkeilyviikonloppu jatkui eilen kansallisella Hopeahanska-turnauksella yli viidenkymmenen ottelijan voimin.

Lauantaina Voima juhlisti 85-vuotista seurataivaltaan Monitoimitalossa käydyllä Suomi – Ruotsi -maaottelulla. Kun kehäneliö oli pystytetty, eilen oli hyvä jatkaa vuosikymmenten perinteet omaavilla Hopeahanska-mittelöillä.

Kuten järjestävän seuran puheenjohtaja ja Nyrkkeilyliitossa muun muassa kilpailuvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Timo Rannikko muistutti, kaikki viikonlopun tapahtumat juhlistivat samalla myös Suomen vuosisataista itsenäisyystaivalta sekä Someron 150-vuotisjuhlavuotta.

Runsaan viiden tunnin aikana Monitoimitalossa käytiin eilen 26 kamppailua. Osanottajia oli laajalta alueelta eteläisestä Suomesta ja sarjoja D-junioreista aikuisiin. Myös tyttö- ja naisnyrkkeilijät olivat edustettuina kaikkiaan neljässä ottelussa.

Pitkät ja kunniakkaat nyrkkeilyperinteet omaava Someron Voima sai tällä kertaa kotikehään kolme juniorisarjojen iskijää. Ei kuitenkaan aivan kirjaimellisesti paikallisväriä edustaen, sillä seuran kaikki tämän hetken kilpanyrkkeilijät tulevat naapurikaupunki Salon suunnalta.

Miesten sarjaan odotettiin Voiman edustusta Sami Kaarlejärveltä, mutta harmillisen työtapaturman seurauksena tämä oli loukannut kätensä, eikä ollut ottelukuntoinen.

A-nuorten 69-kilon sarjassa Voimaa edustava Ahmed Ali sai uransa neljännessätoista virallisessa ottelussa vastaansa Nokian Boxing Clubin Joonas Helinin. Alin voittojen ja tappioiden jakautuma tasoittui 7-7:ään, kun Helin saatiin ottelun voittajaksi tuomariäänin 5-0.

Kuten kolmen arvostelutuomarin pisteetkin (29-28) osoittivat, kyseessä oli kuitenkin erittäin tasainen kehäkamppailu.

– Kaveri oli vähän aktiivisempi ja ansaitsi kyllä voittonsa. Itse en nyt saanut aivan parastani kehässä irti, kolmatta vuotta Kimmo Korpi-Seppälän valmennuksessa Somerolla harjoitteleva Ali kommentoi.

Ali kehui estoitta Korpi-Seppälän valmennustaitoja ja on kiitollinen Voiman treeneissä saamistaan opeista:

– Salossa ei tällä hetkellä ole kilpanyrkkeilytoimintaa, joten reissaan kolmesti viikossa harjoituksiin Somerolle. Se on vaivan arvoista, sillä valmennus on täällä parasta mahdollista tasoa ja olen nopeassa ajassa kehittynyt paljon, kevättalven TUL:n mestaruus- sekä Pirkka-turnauksiin seuraavaksi tähtäävä iskijä kertoi.

– Tarkoitus on lähteä noihin kisoihin kirkastamaan viime vuoden mitalien värejä (TUL-hopeaa ja Pirkka-pronssia), Ali täsmensi.

C-junioreiden 42-kilon sarjassa Voiman edustajana pörräsi väkkärämäinen kahden lajin aktiiviharrastaja Artturi Pechuyev.

Joulukuun alussa neljätoista vuotta täyttänyt salolaisjuniori oli kilpakehässä vasta kolmatta kertaa ja tilille tuli toinen tappio, kun päätä voimalaista pidempi Espoon Kehähaiden Rasmus Hatanpää nappasi ulottuvuuttaan hyödyntäen 5-0 voiton.

Viikko sitten Pechuyev teki debyyttinsä toisen somerolaisseuran riveissä, kun hän liittyi loppukaudeksi Someron Pallon C2-jääkiekkojuniorijoukkueen vahvuuteen.

– Alkukauden pelasin Turussa, mutta jatkossa ehdin varmaan paremmin nyrkkeilytreeneihinkin, kun enää ei tarvitse reissata Salosta muualle kuin tänne Someron suuntaan, lopullista lajivalintaansa vielä kaikessa rauhassa miettivä Pechuyev sanoi.

Vielä niukemmalla ottelukokemuksella kehään astui päivän kolmas somerolaisedustaja, eli D-junioreiden 45 kilon sarjassa kilpaillut kymmenvuotias Artur Yurievich.

Vasta uransa alkutaipaleella oleva ottelija tarjosi tiukan vastuksen Mikkelin Nyrkkeilijöiden Iiro Oikkoselle, mutta joutui taipumaan 0-3 tappioon. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti