Lounais-Häme

Voimistelijat huvipuistossa Feeniksissä

Forssan Naisvoimistelijoiden kevätnäytöksessä Feeniksissä liikuttiin tällä kertaa huvipuistossa.

Huvipuiston teemalla esiintyivät seuran kaikki lasten ryhmät ja syysnäytöksestä poiketen myös kaikki nuorten kilpailujoukkueet.

Taitavimpia ohjelmia esittivät FNV:n menestyksekkäimmät joukkueet. Forssalais-turkulainen yhdistelmäjoukkue Sanix Junior taiteli vuoristoradalla, 10-12 -vuotiaiden Hile Taikamatolla ja 12-14 -vuotiaiden Välke nautti täyden katsomon edessä hattaroista.

Forssan Naisvoimistelijat pestasi tänä vuonna ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan palkatun työntekijän, kun seuran oma kasvatti Elina Mäki-Tulokas aloitti puolipäiväisentyön seuran nuorisovalmennuspäällikkönä.

Palkkauksen mahdollisti opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukihanke, josta FNV sai täksi vuodeksi 15 000 euron tukisumman. Hanke on kaksivuotinen, joten seuralle on tulossa rahallista tukea ensi vuonnakin, todennäköisesti kuitenkin tämänvuotista vähemmän.

– Olen todella tyytyväinen, kun pääsimme seuratukihankkeeseen mukaan, sanoo FNV:n puheenjohtaja Katja Lehtoranta,

Mäki-Tulokas on toiminut 13 vuotta FNV:ssä valmentajana.

– Elinan työnkuvaan kuuluvat kaikki nuoret. Hän on vahvasti mukana etenkin joukkuevoimistelussa ja toimii seuran valmentajien tukena, Lehtoranta kertoo.

FNV:llä on suunnitelmissa pestata syksyllä toinenkin työntekijä, joka keskittyisi harrastuspuolella telinevoimisteluun ja myös pienimpien voimistelukouluihin.

Eikä tässä vielä kaikki. Ministeriön tuen lisäksi FNV sai Lounaplussalta 7500 euron rahoituksen uusien voimisteluvälineiden hankkimiseen Talsoilan koululle, joka lukeutuu seuran harjoittelun pääsaleihin. Välineitä hankittiin telinevoimisteluun ja uudestaan käynnistyneeseen rytmiseen voimisteluun. Uudet välineet ovat myös Talsoilan koululaisten käytössä liikuntatunneilla eli hankinnat hyödyttävät FNV:n voimistelijoita laajemman joukon voimistelu.

Seuran kilpailullinen menestys oli nyt päättyvällä kaudella puheenjohtajan mielestä hyvä.

– Sanix Junior vastasi viime viikonloppuna Tallinnassa kansainvälisestä menestyksestämme. Hile pärjäsi kansallisella tasolla hyvin 10-12 -vuotiaissa ja Välke mukavasti 12-14 -vuotiaissa, Lehtoranta summaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic