Lounais-Häme Jokioinen

Voisiko kulttuuriyhteistyö olla osa Forzaa? – Jokioinen pyytää seutukommentit valtuustoaloitteesta

Kunnanhallitus päätti pyytää aloitteesta Forssan kaupungin, Humppilan, Tammelan ja Ypäjän kuntien, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sekä seudullisen Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n lausunnon.
Aloitteessa kaivataan seutukunnalle lisää taiteen ja muun kulttuurin harrastamismahdollisuuksia. Kuva: Riku Hasari
Aloitteessa kaivataan seutukunnalle lisää taiteen ja muun kulttuurin harrastamismahdollisuuksia. Kuva: Riku Hasari

Jokioisten kunnanhallitus käsitteli valtuustoaloitetta seutukunnallisesta kulttuuriyhteistyöstä. Kunnanhallitus päätti pyytää aloitteesta Forssan kaupungin, Humppilan, Tammelan ja Ypäjän kuntien, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sekä seudullisen Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n lausunnon.

Valtuustoaloitteen teki vihreiden valtuustoryhmä. Ryhmä esitti, että osana Forza-elinvoimahanketta toteutettaisiin kahden vuoden Seutukunnallinen kulttuuriyhteistyö -pilottihanke, joka vie kulttuuritoimen toteutusta käytännön toteutukseen esimerkiksi palveluiden yhteishankinnoilla.

Aloitteen mukaan hankkeen toimikuntaan suositellaan kuuluvaksi muun muassa kuntien kulttuuritoimesta vastaavat johtavat viranhaltijat, edustus kulttuuriyhdistys Kuviosta, FSHKY:stä hyvinvointikoordinaattori tai vastaava sekä edustus nuorisovaltuustosta ja vanhusneuvostosta.

Aloitteen mukaan kunnissa voitaisiin järjestää lähivuosien aikana esimerkiksi kiertäviä lasten- ja senioriteatteriesityksiä, taideterapiaryhmiä riskiryhmille itsetuntemuksen ja keho- ja mieliyhteyden parantamiseksi.

Aloite ehdottaa esimerkiksi perhesirkusta perheen sisäistä vuorovaikutusta kohentamaan, draamamenetelmiä erotilanteiden käsittelyyn, teatteria, iltamia ja muita kulttuuritapahtumia kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Myös tiedotusta voisi aloitteentekijöiden mielestä hoitaa yhdessä, samoin kuin tilaisuuksia taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista tai, näyttelytoimintaa, lastenkulttuuria, graffitityöpajoja ja räp-työpajoja. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti