Lounais-Häme

Voitokas alku talvelle - EM-kisoihin kulta mielessä

Riitta Kempe on aloittanut vahvasti valjakkoajokauden. Taskussa on jo maailmancupin osakilpailuvoitto Petroskoista Venäjältä ja ykkössija Jämi Winter Racesta.

Tammelalainen Kempe on myös nimetty Trentinossa Pohjois-Italiassa kuun lopulla käytäviin EM-kisoihin matkaavaan Suomen maajoukkueeseen.

-Italiaan lähdemme voittamaan. Tarkoitus on puolustaa voitokkaasti Euroopan mestaruutta, Kempe kertoo.

 

Alkutalven perusteella Kempellä on katetta koville odotuksille. Kempe voitti Petroskoin maailmancupissa ykköstiimillään kuuden koiran luokan selvästi. Hän osallistui nuorilla koirilla myös neljän koiran luokkaan, josta irtosi kolmossija.

Kempe ajoi kuuden koiran luokan turvallisuussyistä viidellä koiralla Petroskoissa.

-Metsäpolkua kulkenut reitti oli niin vaarallinen, että päätin käyttää vain viittä koiraa. Oli pakko ottaa tehoja pois, jos halusi pysyä uralla, Kempe sanoo.

Venäjän-reissu valjakkokoirien kanssa oli kaikkea muuta kuin helppo. Rajan yli päästäkseen piti käydä valtava paperisota, selvittää lisäksi rokotukset ja hoitaa matolääkitykset. Silti tullissa pyöriteltiin papereita neljä tuntia, ennen kuin rajan yli päästiin.

-Paperit olivat tärkeitä, eivät koirat. Kukaan ei edes vilkaissut niitä, Kempe ihmettelee naapurimaan byrokratiaa.

 

Viime viikonvaihteessa Kempe kävi yhden päivän pakkaskisan Jämillä. Hän kilpaili tällä kertaa kahdeksan koiran luokassa ja otti siinäkin voiton.

Kilpailu käytiin hyytävässä 16 asteen pakkaskelissä, mutta muuten olot olivat kohdillaan. Valjakkoajajat saivat käyttää kuntokympin laadukasta baanaa.

-Sain kisasta helpon treeniajon. Samalla pääsin tarkkailemaan koiria EM-kisaa varten.

Kempen kisakalenterissa oli varattu lähestyvälle viikonlopulle matka maailmancupin kilpailuun Kiirunaan. Se reissu jää kuitenkin väliin, koska muutamilla Kempen nuorilla koirilla on virustautia, joka on saanut ne ripuloimaan.

-Aamulla oli tarkoitus lähteä matkaan, mutta sen sijaan pistän kennelin karanteeniin ja jäämme tänne. Kisa on pakko jättää väliin nyt väliin, Kempe sanoo.

 

Osakilpailun väliin jääminen ei ole välttämättä huono ratkaisu. Koirat saavat toipua sairastelusta ja levätä rauhassa ja välttyvät samalla pitkän Kiirunan-matkan rasituksilta.

Samalla Kempe pystyy treenaamaan koiriaan rauhassa kohti EM-kisaa, lunta riittää valjakkoajoon Tammelassakin.

-Täällä Mustialan yhteismetsän alueella Saloistenjärven ympärillä on nyt maailman parhaat harjoittelupaikat, Kempe kehuu. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti